реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

Двоє росіян з наркотиками прямували на відпочинок до України

Дві кримінальні справи відносно двох громадян Російської Федерації, які намагались перемістити в Україну психотропні та наркотичні засоби, порушено 5 липня Чернігівською митницею. Про це повідомила її прес- служба.

Порушення виявили у пункті пропуску «Нові Яриловичі» 3 липня 2012 року. О 2-й годині ночі до смуги спрощеного митного контролю у напрямку в'їзду в Україну заїхав автомобіль «Пежо 407» під керуванням 30-річного росіянина. Разом з ним в автомобілі слідував 29-річний пасажир. Обидва, з їх слів, направлялись на відпочинок до Одеси.

Громадяни обрали формою митного контролю проходження через «зелений коридор», чим фактично заявили про відсутність у них предметів, валюти та цінностей заборонених чи обмежених до переміщення, таких, що декларуються в обов'язковому порядку. Спільною оглядовою групою у складі співробітників митниці та прикордонників на підставі аналізу ризиків було прийнято рішення здійснити поглиблений огляд транспортного засобу та речей громадян.

При проведенні митного контролю виявили 3 пакетика з порошком білого кольору. Перший пакетик знаходився у ніші передніх дверцят автомобіля в упаковці від навушників, другий – у кишені шортів пасажира авто, у пачці з цигарками, третій – у запасному колесі, також у пачці з-під цигарок. Власником трьох пакетиків з білим порошком визнав себе 29-річний пасажир, який зізнався, що це амфетамін. Водій автомобіля також «не відстав» від свого товариша. Йому, як з’ясувалось при подальшому огляді салону автомобіля, належав інший наркотик – гашиш, який виявили у барсетці водія. Речовина, що виглядала як спресована плитка сіро-коричневого кольору, знаходилась у пластиковій упаковці-контейнері з-під шоколадного виробу.

Подальша експертиза підтвердила, що на кордоні вилучили особливо небезпечний наркотичний засіб – смолу каннабісу та психотропну речовину – амфетамін. Кримінальні справи порушені за ознаками злочину, передбаченого ч.1 та ч.2 ст. 305 Кримінального кодексу України.



Теги:гашиш, амфетамін, наркотики, Чернігівська митниця


Читайте також



Коментарі (0)
avatar