реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

5 справ про наркотики

16 травня 2012 року Чернігівською митницею порушена кримінальна справа за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст. 305 КК України, у відношенні громадянина України за фактом контрабанди психотропної речовини – амфетаміну.

Як повідомлялось раніше, порушення виявили співробітники Чернігівської митниці разом з прикордонниками у міжнародному автомобільному пункті пропуску «Нові Яриловичі». В автомобілі, що слідував з Білорусі до України по «зеленому коридору» знаходились двоє чоловіків: водій – громадянин Російської Федерації та пасажир - громадянин України. Автомобіль перемістили до «червоного коридору» для здійснення поглибленого огляду, під час якого службова собака митниці Джессі повела себе занепокоєно. Інспектор-кінолог, звернувши увагу на реакцію собаки, прийняла рішення застосувати до громадян виняткову форму митного контролю – особистий огляд. Під час особистого огляду у внутрішній кишені громадянина України інспектор-кінолог виявила білий порошок. Згідно висновку експертів вилучена порошкоподібна речовина у своєму складі містить психотропну речовину – амфетамін.

Доволі цікаву версію щодо наявності у нього психотропної речовини розповів сам порушник. Він повідомив, що придбав амфетамін у Санкт-Петербурзі у незнайомого чоловіка для власного вживання на шляху до України, аби не заснути в дорозі. Про те, що за переміщення наркотичних та психотропних речовин через кордон настає кримінальна відповідальність знав, тому й сховав у внутрішній кишені.

З початку року чернігівськими митниками спільно з прикордонниками виявлено та припинено 14 випадків незаконного переміщення через митний кордон України наркотичних засобів, психотропних речовин та 2 випадки переміщення лікарських засобів із вмістом прекурсорів. З незаконного обігу вилучено канабіс, гашиш, амфетамін, та лікарські препарати з вмістом прекурсорів. Митницею порушено 5 кримінальних справ за фактами контрабанди наркотичних засобів та сильнодіючих речовин

Про це "Сіверщину" повідомила прес-служба Чернігівської митниці.



Теги:Нові Яриловичі, амфетамін, наркотики, Чернігівська митниця, наркоторгівля


Читайте також



Коментарі (0)
avatar