реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Дубіль ЗА «Місто майбутнього»

Незабаром така територіальна одиниця може з'явитися на теренах нашої держави. Це місто, де зможуть знайти ліки від найстрашніших хвороб світу. Японія, Німеччина, Швеція і навіть Кувейт готові вкласти свої кошти і застосувати свої новітні технології в Україну. За умови реалізації цього проекту наша держава може стати одним з лікувальних центрів світу. Розробники стверджують, що ця масштабна програма може скласти конкуренцію навіть американській Селіконовій долині.

Арабатську Стрілку, що на Херсонщині в Генічеському районі, по праву стародавні греки іменували Меатідою, що означає - годувальниця. А скіфи величали її Каргулак (багата на рибу), меоти – Тімірінда, що означає матір моря.

Це найдовший пляж Європи, коса між Азовським морем і озером Сиваш. Саме тут може з'явитися «Місто майбутнього». Це проект «InterMedicalEcoCity» - мультифункціональне геотермальне реабілітаційне містечко, міжнародне еко-місто як цілорічний науково-медичний реабілітаційний курорт. У разі створення такого містечка, спеціалізовану консультативно-діагностичну, неврологічну та реабілітаційну допомогу зможуть отримувати діти, дорослі, інваліди. Щодня цей комплекс здатний буде приймати на лікування, реабілітацію та оздоровлення до 1000 пацієнтів.

Автор проекту – доктор медичних наук, професор, генеральний директор Міжнародної клініки відновного лікування Володимир Козявкін. Супровід проекту здійснює Національна академія медичних наук України.

Метод Козявкіна - високоефективна технологія лікування пацієнтів з дитячим церебральним паралічем, остеохондрозом та наслідками травм і органічного ураження нервової системи. Понад 20 тисяч пацієнтів, включаючи 8 тисяч хворих з Німеччини, Австрії, Швейцарії, Франції, США та багатьох інших країн світу пройшли реабілітацію за цією системою. В природно-лікувальних умовах Арабатської Стрілки, ефективність цієї методики значно підвищиться, оскільки ця місцевість має унікальне поєднання природно-кліматичних умов, термальних мінеральних вод та лікувальних грязей.

У проекті міжнародного медичного еко-містечка передбачено будівництво п'яти потужних реабілітаційних центрів різних медичних напрямків, де працюватимуть українські лікарі. Крім того проектом передбачається створити університет, в якому спеціалісти півдня вивчатимуть теорію, а півдня застосовуватимуть її практично. Відтак вони пліч-о-пліч займатимуться науковими розробками зі своїми колегами з Японії, Німеччини, Кувейту.

Німецькі клініки підтвердили своє зацікавлення мати на території містечка медичні філії. Українці домовилися по реалізації проекту з кількома потужними японськими інвесторами, провідними лікарями та відомими архітекторами.

Крім лікарських закладів, на території діятимуть торговельні та розважальні зони. На будинках буде встановлено сонячні батареї, в озері Сиваш - вітряки, а вулицями «Міста майбутнього» їздитимуть лише електромобілі.

Загалом на цей проект буде залучено близько півтора мільярда доларів США.

Задля реалізації цієї ідеї потрібна підтримка держави. Так народний депутат Валерій Дубіль спільно із колегами підготували законопроект щодо створення сприятливих умов для реалізації складової Національного проекту "Місто майбутнього" - проекту «InterMedicalEcoCity».

Законопроект передбачає звільнення від сплати ввізного мита суб'єктів господарювання, які втілюватимуть проект «Місто майбутнього» на території Херсощини.

Матеріал надано прес- службою народного депутата України Валерія Дубіля



Теги:місто майбутнього, Арабатська стрілка, Валерій Дубіль, законопроекти


Читайте також



Коментарі (0)
avatar