реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Дратують поціновувачі «кулічів»..

Якось бувши в Московії, десь ще у 2002, дізнався, що московити нас вважають єретиками за те, що ми пасками називаємо хліб, а не сир, як вони.

Думаю, для кожного народу сакральна річ, яка пов‘язує цей нарід з Богом, уособлена в тому продукті, який є найважливішим для цього народу з точки зору його економічної діяльності. Так у пастухів - гебреїв (дрібна рогата худоба головним чином) - це запечене ягня, у хліборобів русів-українців (і у самого Христа, до речі, теж) - хліб, а у ординців-московитів - сир (велика рогата худоба і коні - великотоварне молочне виробництво)..

Був ошелешений у 2012, за часів Януковича і Табачника, коли московські попи почали ширити серед українців московицький національний міт про «кулічі» і «тварожниє паски». Певно, щоб через десять років сказати: «От бачите! Таки, адіннарот».

Доповідаю тим, хто зараз у повній відповідності із технологією впровадження в масову свідомість неможливих ще учора ідей, стверджує, що, бач, «куліч» - «ісконнаукраінскає слова». Московити - ординці, у яких довгий час панувала кипчацька (тюркська) мова. Сучасною турецькою kule - це «башта», «вежа». Відчуваєте «етимологію»?

Ніяка не «куля», не «коло», не «калач», ніщо инше не було первісним до московицького «куліча». Ординське Kule. От що таке ваш «куліч»..

Ну, і принагідно нагадую, що kasap - це нашою мовою «м‘ясник». І я не є «адіннарот» з м‘ясниками.

Вивчаймо турецьку. В ній багато відповідей на цікаві питання..

Сергій ШУМСЬКИЙ



Теги:походження росіян, тюрки, Куліч, Сергій Шумський, паска


Читайте також



Коментарі (0)
avatar