реклама партнерів:
Головна › Новини › СПОРТ

"Дракони" на хвилях Стрижня

Спортивне веслування на Чернігівщині набуває все більшої масовості. І це не може не радувати. Днями багато вболівальників та учасників зібрали змагання серед загальноосвітніх шкіл Чернігова. Китайські човни «Дракон» вже самі по собі мають екзотичний для нашої місцевості вигляд, а тут ще й бій барабанів супроводжує змагання та створює піднесений настрій. На Стрижень в Ялівщину для змагань з Києва були привезені додатково ще три човни разом з екіпіровкою.
У фінальному заїзді блискучу перемогу одержала команда ЗОШ № 2 обласного центру, срібні медалі — у школярів ЗОШ № 11, бронза – у ЗОШ № 4. Відчули смак суперництва й учителі, які змагалися в збірних екіпажах.

Нагороджував призерів кубками, медалями, грамотами засновник цього виду спорту в Чернігові Сергій Романчик, голова Чернігівської федерації із веслування на човнах «Дракон», сам у минулому володар Кубка світу з веслування на каное та призер чемпіонату світу на човнах «Дракон».

Приємно, що на Чернігівщині вперше з’явився талановитий спортивний організатор, який не обіймає жодної спортивної посади.

Валерій СЕНЧУК
Фото автора
-------------------
Довідка «Сіверщини».

«Дракон», а по-справжньому драгонбот, — велике 20-місне каное, яке має голову дракона й хвіст. Спереду сидить барабанщик, який б’є у великий барабан, задаючи ритм греблі для всього екіпажу. Двадцать гребців працюють веслами, сидячи на спеціальних сидіннях, по десять с кожного боку. На кормі перебуває керманич, чиє завдання — керувати великим стерновим веслом, закріпленим у спеціальному кочті на кормі.
Офіційні змагання проводяться тільки на 20-місних човнах на дистанціях 200, 500, 1000 і 2000 метрів у чоловічому, жіночому і змішаному (мікст) класах.
Історія цього виду спорту почалась понад 2000 років тому в Китаї. Сьогодні в Азії веслуванням на «Драконах» займається близько 150 мільйонів людей.




Теги:китай, Стрижень, дракон, Азія, драгонбот


Читайте також



Коментарі (0)
avatar