реклама партнерів:
Головна › Новини › КУЛЬТУРА

Довбуш і Мілєвський

Довбуш. Це не як Краледворський рукопис. Це реальна людина, одна з найлегендарніших постатей української історії. Оповита міфами. Звичайно, тогочасна польська адміністрація діяла за трафаретом будь-якого окупанта: якщо повстав, значить, грабіжник, убивця, різун, злочинець. Але про вбивцю народ не складав би стільки переказів і пісень...

Кожен фільм Олеся Саніна - етапний. Може, тому він знімає раз на 10 років. На превеликий жаль. Саме зараз є нагода йти в кінотеатри і дивитися "Довбуша".

Раніше я чимало мандрував Карпатами, але вражений кадрами тих дивовижних місцин, які знайшов режисер. І неповторна робота оператора Сергія Михальчука. Хочу висловити щиру подяку Олесеві Саніну і всьому великому творчому колективові і побажати їм успішного прокату.

До речі, в епізодичній ролі знявся відомий футболіст, русскоязичний білорус Артем Мілевський Artem Milevskiy - той, кому належать такі слова: "Раніше ходив у кіно, але коли почали показувати фільми українською мовою, ходити перестав. Я її розумію, але не знаю, як можна дивитися серйозні фільми на ній. Це смішно". Добре, що він мовчав. І добре, що він пішов на фільм, серйозний фільм - так би мовити, ізсередини.

Тарас МАРУСИК



Теги:Тарас Марусик, українське кіно, Довбуш, Олесь САНІН


Читайте також



Коментарі (0)
avatar