реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Дорожній бум в Городнянській ОТГ

Травень поточного року став справді дорожнім місяцем для новоствореної Городнянської громади, тим більше, що ремонтним роботам сприяла й погода.

У місті ямковий ремонт здійснили на вулицях Мирославській, 1Травня, Шевченка, Троїцькій, Івана Дудка, Петра Пиниці, Чернігівській, Армійській і Свято-Миколаївській. Не забули і про села. У Хрипівці зробили грейдерування центральної вулиці та відремонтували дорожнє покриття на мості. Фактично покриття мосту зробили заново, бо ями та вибоїни на ньому більше нагадували справжній місячний ландшафт.

Ремонтні роботи розгорнулись також у Конотопі, Смичині та Дібрівному. Тут на допомогу міськраді прийшли місцеві фермери та інвестори. – У Смичині та Дібрівному фермери Віктор Малофій та Іван Чорний разом із «Аграрними інвестиціями» власним коштом організували доставку піщано-гравійної суміші на вулиці цих сіл. Міська рада у свою чергу забезпечила власне матеріалом, роботою вантажника та грейдера. За два дні на вулиці цих сіл вивезли 350 тонн ґрунтосуміші. Така співпраця дає змогу значно збільшити кількість та протяжність ділянок відремонтованих вулиць.

Тож якщо старости залучатимуть місцевих фермерів, інвесторів та підприємців – села зможуть відновити значно більше доріг. Гуртом можна зробити значно більше ніж тільки на кошти бюджету громади. Також хочу звернути увагу читачів на тому, що ми ремонтуємо тільки ті дороги, які знаходяться на балансі громади, інші – просто не маємо права, – пояснив начальник житлово-комунального господарства Віктор Курта. Принагідно ми побували у Смичині та Дібрівному. На дні дорожнього ремонту села пожвавились – вулицями курсували вантажівки й трактори з піщано-гравіною сумішшю, а грейдер вирівнював дороги.

На одній з вулиць ми зустріли групу людей, які з неприхованою радістю зустріли дорожників: – Бач, і в нас дорога буде! Більше не будемо борсатися у багнюці. А перед виборами ходили чутки, що після об’єднання громади всі кошти заберуть у місто і на селі нічого не робитиметься. Певно – брехали! Найближчим часом ремонтні роботи розпочнуться на вулицях Кузнич, Пекурівки та Хотівлі. У місті ямковий ремонт зроблять на вулицях Покровській, Максимівській та Незалежності. Планується охопити практично всі села громади, однак усі ями та вибоїни засипати чи залатати не вдасться, бо це тільки перша черга дорожніх ремонтів. Під ці роботи на колишньому аеродромі вже заготовили 4000 тонн піщано-гравійної суміші.

І вже сьогодні комунальники працюють над вирішенням питання заготівлі ґрунтосуміші по селах – на місцях покинутих асфальтних майданчиків, розібраних сільськогосподарських комплексів та під’їзних шляхів, які нині не використовуються і заростають самосійкою.

ОТГ



Теги:децентралізація, Ремонт доріг, городня, ОТГ


Читайте також



Коментарі (0)
avatar