реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Буде Ладанська ОТГ

На Чернігівщині завершується процес створення 51 об’єднаної територіальної громади

У Чернігівській області утворюється ще одна об’єднана територіальна громада – Ладанська ОТГ. До Ладанської селищної ради приєднуються Івковецька та Краслянська сільські ради.

Команда експертів Чернігівського регіонального офісу Програми «U-LEAD з Європою» супроводжувала процес створення об’єднаної територіальної громади. У січні були проведені консультативні зустрічі з Романом Ювченком, Краслянським сільським головою, надані методичні рекомендації та роз’яснення.

Упродовж лютого, представники рад, які виявили бажання створити Ладанську ОТГ, провели громадські обговорення та сесії, підготували необхідні документи. А вже 18 лютого 2020 року, Андрій Прокопенко, голова Чернігівської обласної державної адміністрації, підписав розпорядження про затвердження висновку щодо відповідності Конституції та законам України проєктів рішень Ладанської селищної, Івковецької та Краслянської сільських рад Прилуцького району.

«Наступним кроком після отримання схвального висновку ОДА для Ладанської громади буде проведення сесій в усіх трьох радах на яких будуть прийняті остаточні рішення рад про об‘єднання. Ці сесії мають відбутись наступного тижня», - повідомила Ірина Кудрик, директорка Чернігівського РО.

«Так, громаду створено! Залишилось кілька формальних кроків - рішення сесій сільських рад і лист до обласної адміністрації зі зверненням до ЦВК про призначення виборів. Саме час розглянути наші вихідні позиції», - зазначив Роман Ювченко. За його словами ради, що об’єдналися мають хороший потенціал для подальшого розвитку території: працює нафтовидобувна галузь, є ТОВ Промислова компанія «Пожмашина» – єдине в своєму напрямку в Україні, є земельні ресурси.

«Багаті ми чи бідні? Особисто для мене важливим є потенціал, а він в нашій ОТГ один з найбільших в Україні. Я впевнений у правильності шляху, вибраного виконкомом Краслянської сільської ради, - об'єднання в Ладанську ОТГ, а не якусь іншу. При наявності розуму, мудрості, бажанні працювати та впроваджувати реформи у тих людей, які будуть працювати у виконавчих органах Ладанської ОТГ - ми приречені на успіх», - сказав Роман Ювченко.
На думку експертів Чернігівського РО, для представників Ладанської ОТГ впродовж 2020 року важливо провести інвентаризацію наявних ресурсів, прорахувати потенційні бюджети та визначитися із структурою, щоб з 1 січня 2021 року активно стартувати у новому статусі та нових умовах.

Нагадаємо, що Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» підтримує децентралізацію та регіональну політику в Україні, реалізується за участі ряду донорів та спільно фінансується Європейським Союзом та його державами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією.

Оксана СТЕЛЬМАХ



Теги:Оксана Стельмах, децентралізація, Івківці, ОТГ, Красляни, ладан


Читайте також



Коментарі (0)
avatar