реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

Докурились…

Постачання чергової партії марихуани попередили співробітники Менського взводу ДПС ДАІ.

Увечері 23 серпня міліціонери під час чергової перевірки автомобілів та документів у їх власників зупинили вантажний автомобіль, який рухався по проспекту Миру. В салоні автівки було троє чоловіків, документи на машину були в порядку, і в салоні начебто чоловіки нічим не відрізнялися від звичайних пасажирів. Але увагу правоохоронців привернув закритий кузов машини, точніше те, що було всередині.

Коли водій відчинив дверцята, то співробітники міліції одразу зрозуміли, що в кузові велика партія наркотиків: акуратними в’язанками знизу до верху машина була заповнена марихуаною. На цьому поїздка цієї трійки закінчилася. Автомобіль разом із пасажирами був затриманий та супроводжений до Чернігівського міського відділу УМВС.

Вже у відділку оперативники з’ясували, що усі троє чоловіків – старі знайомі. Сергію та Івану по 32 роки, Віктору – 25, всі троє раніше судимі за крадіжки. Тобто проблеми із Законом у них вже були, тому такий протизаконний вчинок для них не в новинку.

Якось Сергій зрозумів, що красти – справа досить копітка і неприбуткова (можна відсидіти і за дрібнички). Тому вирішив до іншої своєї кримінальної справи підійти із розмахом. Навесні поблизу одного з сіл Чернігівського району він скопав невеличке… поле. На ньому висіяв коноплю. Протягом усього літа обробляв та приглядав за рослинами, порався на полі як справжній городник. І ось наприкінці серпня прийшла пора врожаю. Конопля виросла добра, тому Сергій попросив допомогти зібрати «урожай» свого товариша Івана. У двох вони за день впоралися. Але таку кількість марихуани на руках чи на велосипеді не перевезеш. Тому на підмогу покликали третього – Віктора. Він якраз був «на колесах». Усю марихуану хлопці загрузили у кузов машини, а самі повсідалися у салон. Сергій вже в умі підраховував прибутки. Та його рожеві мрії швидко розвіяли співробітники міліції.

Коли ж оперативники запитали навіщо ж вони запасалися такою кількістю коноплі, то чоловіки відповіли - щоб покурити (двадцять кілограмів?).

На сьогоднішній день наркотичний «багаж» вилучений та направлений на експертизу. Вирішується питання про порушення кримінальної справи за ч. 3 ст. 309 Кримінального кодексу України («Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту») санкція якої передбачає до 8 років позбвлення волі.

ВЗГ УМВС України в Чернігівській області
25.08.2010 р




Теги:Менський район. крадіжки, наркотики, конопля, марихуана


Читайте також



Коментарі (0)
avatar