реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Доки Захід міняє вбивць Путіна на агентів Путіна

27 липня в Біробіджанській тюрмі на далекому російському Сході помер Павел Кушнір, 39 років, піаніст. Він тримав голодування протягом п'яти днів на знак протесту проти свого затримання. Його звинуватили у "підбурюванні до терористичної діяльності" за публікацію на своєму YouTube-каналі, а потім відео, в яких він засудив російське вторгнення в Україну та закликав до революції проти Пу.

Поки камери з усього світу відстежують перші кроки до свободи політв'язнів, звільнених Володимиром Путіним у "великому обміні" проти вбивць його секретних служб, в архіпелазі ГУЛАГ продовжують гинути і страждати. За даними міжнародних громадських організацій, налічується близько 2500 російських політв'язнів, з яких майже тисяча досі очікують суду. Вирок до шести, дев'яти, дванадцяти років тепер звичайне рішення, і вони вже не заголовки на міжнародних ЗМІ. Деякі з них політики, активісти, дисиденти, а інші, сотні чоловіків і жінок – наймолодшому – 15, найстаршому – 86 – опинилися за гратами лише за вирок, напис на стіні, пост у соціальних мережах. Вони не відомі інтелектуали та лідери, через них уряди чи міжнародні організації не втручаються, вони часто просто назва в списках громадських організацій, таких як Меморіал або Овд-Інфо, заголовок на опозиційних сайтах, які щоденно повідомляють про арешти.

Анна Александрова, 46 років, перукар, очікує суду за "фейкові новини про армію РФ" за критику війни у соцмережах. Їй загрожує до 10 років тюрми, вона спробувала здійснити самогубство у камері. Має двох дітей 10 та 18 років, з якими їй заборонено спілкуватися. На неї повідомила сусідка за коментарі проти війни у сільському чаті WhatsApp.

Вікторія Петрова, 30 років, має спеціальність менеджера в Петербурзькому університеті. Її засудили в психлікарню за те, що вона визнала війну як «гуманітарну катастрофу та злочин проти людяності». Якщо лікарі оголосять, що її вилікували, вона повернеться до в'язниці.

56 років, Ольга Смірнова, архітекторка та активістка руху "Мирний спротив", засуджена на 6 років за осудження розправи над мирними жителями України у соціальних мережах. «Диктатура вмирає», сказала вона у останньому виступі.

Всеволод Корольов, 37 років, закінчив з відзнакою факультет філософії, волонтер і кінорежисер документальних фільмів про політв'язнів, засуджений за пости в соцмережах про розправи над мирними жителями України в Бучі. На апеляційному процесі вирок збільшили з 3 до 7 років.

Олександр Бившев, 52 роки, професор німецької та французької мови в Орлі, засуджений на 7 років за два пости у соцмережах, один з них вірш, який порівнює путінський режим з нацизмом і цікавиться, коли «з’явиться росіянин фон Штауффенберг».

Михайло Симонов, 64 роки, пенсіонер, колишній керівник ресторану "Віза". Заарештований у Москві, його засудили на 7 років за два коментарі у соцмережах, в одному з яких сказав: "російські льотчики бомблять дітей".

Сергій Лінцов, 40 років, екс-військовий, заступник міського голови обласної онкоамбулаторії Ленінграда, очікує суду за зйомки проти війни у соцмережах. Ризикує отримати 10 років.

Єгор Балазейкін, 17 років, старша школа Санкт-Петербурга, засуджений на 6 років за “теракт”. Він намагався підпалити два офіси для вербовки військових після того, як його дядько загинув на українському фронті. На суді він визнав «вину в тому, що занадто довго був байдужим» і попросив присутніх відповісти на питання «Ви дійсно хочете цієї війни?» ».

Володимир Миронов, 27 років, дослідник, стипендіат фізичного центру. Засудили на 4 роки за залишення написів "Ні війні" та "Перестаньте вбивати! " на стіні військового станції, після розбиття вікна.

Козирєва Дар'я, 19 років, середня школа. Написала "Вбивці, ви його бомбами на шматки порвали" на інсталяції у формі двох сердець, присвячених Маріуполю в центрі Петербурга. Чекає суду у тюрмі після ще одного її злочину, повісивши на пам'ятник українському поету Тарасу Шевченку листочок з його віршами. Суддя попросив 5 років для неї.

Олександр Доценко та Анастасія Дюдяєва, 64 та 47 років, ювелір та художниця, засуджені до трьох років позбавлення волі за "підбурювання до тероризму": вони залишили антипутінські листівки на полицях магазину товарів для дому.

Турлаєв Нікіта, 19 років, студент технічного інституту Хабаровська. Хворий на туберкульоз. Заарештований за відео, на якому він кидав пляшки Молотова у стіну, його звинувачують у “тероризмі”, що його він здійснював від імені батальйону “Азов"

53-річна медсестра з Калінінграда Олена Ніколаєнкова за вирок у фан-чаті сатиричного мультфільму «Масяна»: вона "фантастично" прокоментувала речі на російській території російських добровольців, які провели з Україною. "Мені соромно, що у мене в кишені російський паспорт", - сказла вона крізь сльози.

Артьом Лозовий, 38 років, механік у воронежському цеху, арештований за пости проти пропаганди в соцмережах. Звинувачують у "тероризмі", ризикує отримати довічне ув'язнення.

Анна ЗАФЕСОВА

А на фото Яшин, Кара-Мурза та інші звільнені, геть не схожі на замордованих путінським режимом...



Теги:режим Путіна, політв'язні, Кара- Мурза, широка війна, Яшин


Читайте також






Коментарі (0)
avatar