реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Доки в Чернігові боролись з фашизмом, у Ніжині -- вшанували Скоропадського

З ініціативи ніжинського товариства "Просвіта" імені Т. Шевченка та за підтримки міських організацій партій "УДАР Віталія Кличка" та "Свобода" у місті встановлюються білборди, які закликають шанувати великих українців.

Щойно ніжинців закликали шанувати гетьмана Павла Скоропадського.

А в Києві до 95- річчя Української Держави та 140- річчя від дня народження Павла Скоропадського в Українському інституті національної пам`яті відбулася Всеукраїнська наукова конференція “Павло Скоропадський — останній гетьман України”.

Перед учасниками конференції виступили відомі науковці:Смолій В.А.,Пиріг Р.Я.,Верстюк В.Ф.,Солдатенко В.Ф.,Литвин В.М. та інші. У роботі конференції взяли участь представники Благодійного фонду «Ніжен» М.П.Шкурко і М.М.Науменко.

"У підсумку хочеться все-таки звернутися до політиків та науковців (іноді ці статуси одночасно має один діяч ,як, скажімо, В.М.Литвин) із запитанням: “Якщо Гетьман Павло Скоропадський встиг так багато зробити за 7.5 місяців правління, то варто може застосувати ту форму устрою, в осучасненому вигляді?”. Адже те, що маємо на двадцять другому році незалежності, громадян, за незначним винятком, не влаштовує", -- пише сайт благодійного фонду
"Ніжен".



Теги:Микола Шкурко, Просвіта, Скоропадський, Ніжин, фонд Ніжен


Читайте також



Коментарі (5)
avatar
1
Нинішня Україна - правонаступниця УРСР, а не гетьманської України.
Якщо відкинути ідеологію, то економічні, соціальні, науково-технічні, мистецькі успіхи УРСР можуть служити взірцем і гетьманській і нинішній Україні.
Не виключаю, що знищення досягнень УРСР у цих галузях життя з часом буде визнано злочином.
avatar
2
разве, что власть сменится, поскольку себя в этой разрухе никто виновным делать не захочет, каждый будет спихивать вину на папэрэдныкив! и сейчас вместо того, чтобы спасать страну от экономического коллапса, акции, митинги устраивают, раздор в общество вносят, зрелища устраивают! так что полностью с Вами согласен, разрушили и разворовали все отрасли, скоро без куска хлеба останемся!
avatar
3
У політичному сенсі держава Україна є спадкоємицею УНР, що засвідчено Президентом Л.М.Кравчуком. Фактично отримали в спадок уламок СРСР, негативів якого не позбулися досі.
На жаль, здобутки Української держави було знищено Директорією, однак відлік багатьох починань ведеться саме з доби Гетьманату Павла Скоропадського. Наприклад, держслужби див. http://cg.gov.ua/index.php?id=53967&tp=0
avatar
4
angoraм та ін.: Україна є правонаступницею Козацької держави, УНР, а не безправним квазіутворенням УРСР у складі радянської імперії. І які досягнення, крім зищення від 13 до 20 млн. ні вчому не повинного населення під час Голодоморів та безкінечних репресій? Злидні, несправедливість, падіння моралі, тотальна русифікація та фальшування історії України - ось наслідки жорстокої совдепізації, які ще не один десяток років будемо пожинати.
avatar
5
Миколам та Іванам Непомнящим
Незалежна Україна аж до 1996 року жила за Конституцією УРСР. 
Незалежна Україна успадкувала територію, економіку, науку і всі сфери життя від УРСР, а не від якоїсь іншої квазідержави.
А значна кількість Законів та Кодексів УРСР були чинними аж до останніх часів.
avatar