реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

Доходи задекларували?

У ДПІ у м. Чернігові проведено «гарячу» телефонну лінію з питань декларування доходів громадян, отриманих у 2010 році
На запитання платників податків відповідав заступник начальника ДПІ Володимир Олександрович Луценко.

Яким нормативним документом передбачено відповідальність за неподання декларації про доходи фізичних осіб до 1 травня 2011 р.?

Відповідно до ст. 1641 Кодексу України про адміністративні правопорушення неподання або несвоєчасне подання громадянами декларацій про доходи чи включення до декларацій перекручених даних, неведення або неналежне ведення обліку доходів і витрат, для яких законами України встановлено обов’язкову форму обліку, тягне за собою попередження або накладення штрафу у розмірі від трьох до восьми неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Дії, передбачені частиною першою цієї статті, вчинені особою, яку протягом року було піддано адміністративному стягненню за те саме порушення, тягнуть за собою накладення штрафу у розмірі від п’яти до восьми неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Які додаткові документи необхідно надавати у разі подання декларації з метою отримання податкового кредиту?

Для повного та своєчасного проведення розрахунків сум, що підлягають поверненню з бюджету внаслідок застосування платниками податку права на податковий кредит, а також надання податковими органами послуг платникам податку із заповнення ними декларацій у встановленому порядку необхідно додавати до декларації копії документів, що підтверджують фактично понесені витрати, а саме: фіскальний або товарний чек, касовий ордер, товарну накладну, інші розрахункові документи або договори, що ідентифікують продавця товарів (робіт, послуг) та визначають суму таких витрат; також радимо додавати копії довідки про ідентифікаційний номер, довідки від працедавця про суми нарахованого загального оподатковуваного доходу протягом 2010 р. у вигляді заробітної плати та суми нарахованого (утриманого) та перерахованого до бюджету податку з цього доходу, заяву із зазначенням банківського рахунку, на який слід повернути кошти, або щодо зарахування суми повернення у рахунок погашення інших своїх податкових зобов’язань.
Згідно із Законом про ПДФО документи, що підтверджують фактично понесені витрати, підлягають зберіганню платником податку протягом строку, достатнього для проведення органом державної податкової служби податкової перевірки щодо нарахування такого податкового кредиту.
Для заповнення п. 1.1 декларації необхідно одержати в бухгалтерії підприємства за місцем основної роботи довідку про суму нарахованого доходу та утриманого податку, яку бухгалтерія цього підприємства зобов’язана видати на вимогу працівника. Аналогічна довідка видається на вимогу працівника, який працює у фізичної особи — суб’єкта підприємницької діяльності як за місцем основної роботи.

Громадянам, які протягом 2010 р. змінювали місце основної роботи, потрібно одержати зазначену довідку з усіх підприємств (від фізичних осіб — суб’єктів підприємницької діяльності), де вони працювали протягом 2010 р. як за місцем основної роботи.

ДПІ у м. Чернігові




Теги:податкова декларація, доходи, прибутки


Читайте також



Коментарі (0)
avatar