реклама партнерів:
Головна › Новини › Споживач

Зарплата і пенсія -- основні доходи

Середньомісячні сукупні ресурси (доходи) середньостатистичної сім'ї області у III кварталі 2012р становили 3949,2 грн., що на 16,7% більше, ніж у відповідному періоді 2011р. Про це свідчать дані вибіркового обстеження умов життя домогосподарств.

Доходи одного жителя Чернігівщини становили в середньому 2035,6 грн. – найвищий показник серед областей Поліського економічного району. Як і раніше, найвищі доходи мали кияни (3021,2 грн.), середньодушові сукупні ресурси яких в 1,5 рази перевищили аналогічний показник середньостатистичного українця (2064 грн.). Найменш забезпеченими були жителі Сумської області (1749,5 грн.).

Основним джерелом надходжень у бюджет сім'ї області залишаються оплата праці та пенсії, частка яких зросла та становила 38,4% та 25,7% відповідно. Стипендії та соціальні допомоги (готівкові та безготівкові) складали 3,9% сімейного бюджету.

Зменшилася до 11,7% частка доходів від особистого підсобного господарства. Доходи від підприємницької діяльності та самозайнятості становили 3%.

Суттєвою була допомога від родичів та інших осіб грошима та продуктами харчування – 6,5%.

Головне управління статистики у Чернігівській області



Теги:Чернігівщина, домогосподарства, доходи, середньостатична сім'я, статистика


Читайте також



Коментарі (0)
avatar