реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

До Київського патріархату перейшли два єпископи УАПЦ

Сьогодні Синод Української православної Церкви Київського патріархату прийняв до свого складу двох єпископів УАПЦ -- хмельницького Адріана (Кулика) та львівського Іоана (Швеця) з храмами, де вони служать.

Синод також ухвалив:
"У зв’язку із запланованим проведенням у третій декаді липня 2013 р. численних державних та церковних заходів, присвячених відзначенню 1025-ліття Хрещення Київської Руси-України – перенести скликання Помісного Собору УПЦ Київського Патріархату на більш ранній термін та скликати Помісний Собор Української Православної Церкви Київського Патріархату 27 червня 2013 р. в м. Києві"

ДОВІДКА:

Протягом другої половини 2012 – першої половини 2013 років відбувається об’єднання десятків парафій Української Автокефальної Православної Церкви з Українською Православною Церквою Київського Патріархату. За цей час у Тернопільській області об’єдналося до 20 парафій, у Львівській області – до 15 парафій, у Хмельницькій області – 10 парафій, окремі парафії в інших областях України.

До Київського Патріархату були прийняті два архієрея УАПЦ.

Процес об’єднання продовжує тривати, що підтверджує правильність позиції, висловленої Священним Синодом у грудні 2011 р. щодо необхідності продовжити діалог про єднання з окремими архієреями, єпархіями та парафіями УАПЦ.




Теги:Київський патріархат, Помісний Собор, УАПЦ


Читайте також



Коментарі (0)
avatar