реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

До якого перемир'я закликає Ніна Лемеш?

Коли ЗСУ розгромили російські війська в Харківській області - тікали так, що й труси недосушені позалишали - від російського керівництва різко пішли пропозиції мирних переговорів з Україною. Очевидно, що слід було і в Україні чекати закликів до миру. Вони, як і в Америці (слухаючи Піонтковського), не лунають прямолінійно - скажімо, в США "корисні буржуазні ідіоти" (вираз Піонтковського) заявляли, що, мовляв, так, український народ героїчний, але для чого ці жертви? чи не краще якось домовитись з путіним?

В Україні інша ситуація, на перший погляд. Скажімо, перша заступниця голови Чернігівської обласної ради Ніна Лемеш на своїй сторінці в мережі Фейсбук раптом опублікувала заклик до ...олімпійського перемир"я. Вона ж спортсменка і такий заклик якби виглядає природнім. Хоча чи є ж так це?

Президент Чернігіської регіональної торгово- промислової палати Костянтин Іванов відреагував на пост Ніни Лемеш так: "Олімпійська спільнота України закликає виконувати перемир’я, а війну припинити"?!...Це Ви до якого перемир'я із агресором, із рф, закликаєте? Продовжуєте наратив рф, озвучений Лавровим, мзс рф - "Ми неодноразово закликали Київ до перемовин про перемир'я, але вони відмовляються..."?".

Наразі пані Лемеш на цей закид відомого в Чернігові громадського діяча не відповіла, але обмежила коло людей, які можуть залишати коментарі в неї.

Чернігівська журналістка Анастасія Ярмоленко в'їдливо зауважила нездалій політичній заяві Ніни Лемеш: "Рекомендую довести цю «світлу думку» до захисників. І подивитися на реакцію". А Дмитро Кумака був категоричнішим: "Я, чесно кажучи, давно не зустрічав такої дурної низькоякісної думки. Ви краще спортом займайтеся, там у Вас краще виходило..."

Дивна позиція першої заступниці голови обласної ради Ніни Лемеш може виглядати випадковою - ну, не займалася людина політикою, не розбирається в ній, хоча й була і директоркою депаратменту в ОДА, і заступницею міністра. Але ж коли б не її настійливе бажання, на догоду відомих нам загребущих осіб, вигнати товариство "Просвта" імені Т.Шевченка з нашого історичного приміщення. Навіть війна нічого не вставила пані Ніні, хоча це саме в "Просвіті" виховувалися ті юні захисники України, як, до прикладу, Віталій Рябий та Микола Бруй, що в 2014 році першими стали на захист України і полягли смертю хоробрих. У "Просвіті" вони виховувались, пані Лемеш, а не у спортивних клубах!
До речі, і зараз багато просвітян воюють, а заступник голови обласного товариства "Просвіта" Валерій Рябченко є командиром взводу ТРО.

Ось як каже про підсумки візиту до Ніни Лемеш голова товариства "Просвіта" Олександр Шевченко виданню "Че Line": "Вона нас хоче виселити взагалі. Мовляв, куди хочете, туди і йдіть. Натомість ми постійно звертаємося з проханням передати нам це приміщення в користування. І цього разу я це все також озвучував, що «Просвіта» готова взяти на себе відповідальність за будівлю. Навіть публічно це сказати. Ми готові відновити історичну будівлю. І в Чернігові, і за кордоном є люди, які готові профінансувати реставрацію та відновлення. Та нам відмовляють у цьому навіть тепер, попри всю складність економічної ситуації на Чернігівщині".

Тож чи такою випадковою є заява пані Лемеш про необхідність "олімпійського перемир'я" у російсько - українській війні?

Василь ЧЕПУРНИЙ



Теги:Ніна Лемеш, чернігівська Просвіта, російсько - українська війна, перемир'я, Костянтин Іванов


Читайте також



Коментарі (0)
avatar