реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Дитсадок,як символ відродження селища

Колись селище Замглай Ріпкинського району було великим і потужним завдяки торфозаводу. Хоча завод був новенький, але його нещадно вирізали на металолом у 90-і роки, коли приватизація була влучно в народі названа прихватизацією. Від заводу зосталося порожнє місце, але ж люди лишилися жити у занепадаючому селищі.

І ось тільки зараз 47 дітлахів селища Замглай влаштують новорічний концерт у рідному дитсадку. Днями він знову відкриває для них двері і запрощує уже в теплі групи.
Замглайський ДНЗ «Малятко» віднедавна може похвалитися системою опалення на твердому паливі. Нову блочно-модульну котельню закладу відкривав перший заступник голови облдержадміністрації Леонід Сахневич, представники влади району та селища.

- Звичайно, це не надто масштабна подія. Однак, для селища Замглай вона є дуже важливою: діти зможуть отримувати якісну дошкільну освіту у комфортних умовах, — зазначив перший заступник голови ОДА.

Також він вручив бензопилу, а підприємці району потурбувалися про тюль та шпалери для оновлення приміщення садочку. Малеча ласувала солодощами від спонсорів.

Варто зазначити, що котельня обійшлася обласному бюджету у 830 тисяч гривень. Для відновлення діяльності садочка необхідно було погасити і заборгованість за природний газ, що складала 181 тисячу гривень.

Замглай лишається дотаційним селищем, але дитсадок свідчить – відродження можливе.

"Голос України"
На фото: стрічку на відкритті оновленого дитсадка перерізають перший заступник голови обласної державної адміністрації Леонід Сахневич та голова Ріпкинської районної адміністрації Борис Мелашенко.

Фото прес- служби Чернігівської ОДА



Теги:Сахневич, Чернігівська ОДА, Замглай


Читайте також



Коментарі (0)
avatar