На Чернігівщині вчаться гастротуризму
Півсотні учасників навчання - перший крок до відкриття на Придесенні туристичних маршрутів, в основі яких буде... гастрономія.
Адже чернігівське пиво, ніжинський огірок, сокиринська медовуха є вже широко знаними. А ще ж є особливий рецепт приготування огірків з м'ясом на Корюківщині, ґартаначка у Носівці, шулики в Замглаї... А за чернігівською картоплею заготівельники їдуть звідусіль.
Зрештою, в Україні такі ексклюзивні маршрути вже є - в Одеській області у рамках проекту Європейського союзу "Географічні зазначення" створено і функціонує пілотний маршрут "Дорога вина та смаку Української Бессарабії". А Чернігівщина має свої, не менш цікаві гастрономічні особливості.
Після обговорення в обласній адміністрації, у якому взяли участь представники громад області, організатори туризму, створено ініціативну групу, яка вже до відкриття туристичного сезону має напрацювати свої конкретні пропозиції.
"Голос України"
Адже чернігівське пиво, ніжинський огірок, сокиринська медовуха є вже широко знаними. А ще ж є особливий рецепт приготування огірків з м'ясом на Корюківщині, ґартаначка у Носівці, шулики в Замглаї... А за чернігівською картоплею заготівельники їдуть звідусіль.
Зрештою, в Україні такі ексклюзивні маршрути вже є - в Одеській області у рамках проекту Європейського союзу "Географічні зазначення" створено і функціонує пілотний маршрут "Дорога вина та смаку Української Бессарабії". А Чернігівщина має свої, не менш цікаві гастрономічні особливості.
Після обговорення в обласній адміністрації, у якому взяли участь представники громад області, організатори туризму, створено ініціативну групу, яка вже до відкриття туристичного сезону має напрацювати свої конкретні пропозиції.
"Голос України"
Читайте також |
Коментарі (0) |