реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Діти почали більше красти

Однією з гострих проблем, яка потребує особливої уваги держави, залишається дитяча злочинність.
В області за І півріччя 2010р. дітьми до 18 років або за їх участю скоєно 136 злочинів (з числа закінчених розслідуванням), що більше на 3%, ніж рік тому. Кожен другий випадок – тяжкий.
Спостерігається збільшення кількості крадіжок. Їх за півроку неповнолітніми скоєно 84, або 61,8% загальної кількості здійснених ними злочинів (рік тому – 42,4%). Також зафіксовано 18 грабежів і розбоїв, 16 випадків шахрайства, одне умисне вбивство тощо.
У числі засуджених упродовж півріччя дітей 104 були у віці від 14 до 18 років (на 8,3% більше, ніж рік тому). З них 70 було звільнено від покарання з випробуванням, 17 – позбавлено волі на певний строк, 8 – оштрафовано, 7 – засуджено до громадських робіт.
Із загальної кількості дітей 62 особи засудженні за крадіжки, 20 – за грабежі й розбої, 8 – за злочини, пов’язані з наркотичними та психотропними речовинами.
На кінець півріччя на обліку в підрозділах кримінальної міліції перебували 579 дітей, що на 20,1% більше, ніж рік тому. В їх числі 152 – з неповних сімей, 133 – ніде не працювали й не навчалися, 12 дітей були схильні до вживання наркотиків та психотропних речовин, що у двічі більше, ніж рік тому.

Головне управління статистики
у Чернігівській області




Теги:неповнолітні, злочини


Читайте також



Коментарі (0)
avatar