реклама партнерів:
Головна › Новини › Місто

Директора Ніжинського ринку знову звільнено

29 листопада міський голова Ніжина М. Приходько своїм розпорядженням звільнив депутата міської ради А. Походню з посади директора комунального підприємства «Комунальний ринок» у зв’язку з закінченням контракту, термін якого сплив у лютому 2012 року.

Депутат міської ради А. Походня працював на посаді директора підприємства «Комунальний ринок» протягом останніх 5 років, але діяльність його була вкрай не успішною. У серпні 2011 року мер м. Ніжина звільнив депутата А. Походню з посади директора, після звільнення перевірка КРУ встановила, що в період дяльності на цьому підприємстві А. Походні, С. Пархоменка та О. Багнюка були фінансові махінації на суму понад мільйон гривень та відбувалися зловживання з майном комунального підприємства.

На цій підставі обласною прокуратурою порушено кримінальні справи стосовно А. Походні, С. Пархоменка та О. Багнюка за ст. 212 Кримінального кодексу України -- ухилення від сплати подітків, зборів та інших обов’язкових платежів, за ст. 222 Кримінального кодексу України -- шахрайство з фінансовими ресурсами та за ст. 357 Кримінального кодексу України -- викрадення документів.

Нагадаю з чого все почалося: будучи директором комунального підприємства, у А. Походні в 2007 році виникла ідея взяти ринок в оренду, організувати приватні структури, підконтрольні комунальному підприємству, через які можна було уникати сплати податків. В цій оборудці А. Походня запропонував взяти участь меру м. Ніжина. Міський голова не погодився й не підтримав ідею А. Походні, виник конфлікт інтересів й тоді А. Походня, М. Ступак, С. Пархоменко та О. Багнюк вирішили підвести М. Приходька під статтю Кримінального кодексу України. Вийшло все так нібито мер Ніжина брав хабар, якого на справді не отримував для того, щоб усунути з посади мера м. Ніжина та мати необмежений контроль над комунальним ринком.

Максим БАГРІНЦЕВ, депутат Ніжинської міської ради






Теги:ринок, Ніжин, міська рада, хабар


Читайте також



Коментарі (0)
avatar