реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

Детективна історія. НЕОЧІКУВАНИЙ ПАТРУЛЬ, або Як пеньок допоміг міліціонерам

До своєї подруги Андрій приїхав на власному автомобілі. У дівчини засидівся далеко за північ…
Самотні «Жигулі», що сиротливо тулилися біля будинку, впали в око четвірці товаришів-однолітків, які вийшли «попити пивка» та невдовзі затрималися, що і призвело до пошуку пригод на «м'яке місце»…
Плоскогубцями, які знайшлися в кишені одного з товаришів, вони вибили бокове скло машини, двоє з них залізли в салон. Решта заходилася штовхати автомобіль, щоб викотити його з двору, аби власник не почув, як заведеться двигун. Коли ж машину відігнали на безпечну відстань, відомим їм способом завели мотор і гайнули нічною вулицею.
Та тільки-но автомобіль від'їхав від будинку, як назустріч їй машина дорожньо-патрульної служби ДАІ (наряд саме об'їжджав прилеглу територію). Увагу автоінспекторів привернула ця самотня «сімка». Коли ж працівники міліції запропонували їй зупинитися, машина лише додала «газу» та рвонула вперед. Почалися перегони: одні тікали, інші наздоганяли.
Авто втікачів звернуло в глухі закутки, сподіваючись відірватись, але цього разу фортуна відвернулася від викрадачів. Машина налетіла на пеньок обабіч дороги і зависла, наче на вертелі.
Один із крадіїв спритно вискочив з машини та стрімголов кинувся навтьоки. В залишеному молодиками авто виявилося вщент розбите скло та вирвані усі «нутрощі». Співробітники ДАІ почали з'ясовувати, кому ж усе-таки, належала викрадена машина. А коли знайшли власника, Андрій навіть і гадки не мав, що його «залізного коня» викрали…
Наступного дня співробітники міліції також затримали й інших учасників викрадення. Усі четверо майже одного віку: вони тільки-но стали на життєву дорогу повноліття. Троє — студенти різних навчальних закладів міста. Лише один із затриманих працює слюсарем на одному з підприємств міста та сам заробляє собі на життя. Хлопці зізналися у скоєному. Розповіли все, як було. І навіть більше.
Вони розповіли, що наприкінці жовтня викрали ще й автомобіль «Москвич-2715». Але на ньому не каталися, а закотили машину в підземний перехід на перехресті проспекту Миру та вулиці Щорса. Тоді правоохоронців теж здивував цей випадок. У машини також було вибите бокове скло. А от навіщо і як вона опинилася в «підземці», на той момент міліціонери встановити не змогли. Затримана четвірка прояснила ситуацію: того дня вони також пили пиво і просто захотіли пожартувати. Тоді машину за допомогою евакуатора витягли на вулицю та повернули власнику.
За вищезазначеними фактами викрадення автомобілів порушена кримінальна справа («Незаконне заволодіння транспортним засобом»). Санкція цієї статті — до восьми років позбавлення волі.
Прикро, але характерними ознаками всіх подібних злочинів, а також до 90 % пограбувань, є абсолютна безвідповідальність та неусвідомлення серйозності своїх вчинків. Не те, щоб молоді люди не знали закону чи міри відповідальності за вчинений злочин, просто розуміння і розкаяння приходять значно пізніше, і часто виправити ситуацію вже неможливо.

Наталія ЧОВПИЛО,
помічник начальника Чернігівського міського відділу
УМВС України в Чернігівській області
по роботі з громадськістю та ЗМІ



Теги:історія, міліція, Кримінал, Погоня, ДАІ, дорогах, детектив, підстава, Втеча, детективна


Читайте також



Коментарі (0)
avatar