реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Десна виходить з берегів

Попри війну, є й прості радості: цьогоріч на Десні очікується майже забуте водопілля.

Так на ділянці річки від Новгорода- Сіверського до Розльотів вже затоплюються низинні вулиці міста і сіл, заплав і навіть підтоплення будинків та автомобільних доріг. Такої повені на Десні не було уже багато років.

У Чернігівському обласному гідрометцентрі пояснили, що впродовж квітня погода була прохолодною, але дощовою. Починаючи з 10 квітня, у верхів'ях Десни за межами країни та у Новгороді- Сіверському протягом двох декад випала третина річної норми опадів (більше 200 мм), в результаті чого сформувався потужний дощовий паводок. Проходження дощового паводку триває одночасно з проходженням другої хвилі весняної повені, що призвело до стрімкого зростання рівнів води.

За даними обласного центру з гідрометеорології, на Десні від Макошиного до Морівська рівень води може ще піднятися від 0,9 до 1,9 м. Натомість на Дніпрі (ділянка Неданчичі - Дніпровське) – 0,3-0,9 м. У Чернігові синоптики очікують підйому води в межах 1,4-1,7 м.

Формування піків весняної повені на Дніпрі відбудеться у першій декаді травня, на Десні – протягом перших двох декад травня.

Нагадаємо, що повінь – це і для риби, і для річкового птаства, і для рослинності добре, і для чистки русел річок також.

Фото Ольги Кунтиш.



Теги:Повінь, Новгород- Сіверський, Разльоти, Макошино, Неданчичі, Десна


Читайте також



Коментарі (0)
avatar