реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОЛОГІЯ

Депутати розбиралися з ЧАЕС

Депутати, що входять до комітету Верховної ради з питань екології та природокористування, провели виїзне засідання на Чорнобильській атомній станції. Головою комітету є Ірина Сех ("Свобода"), а до комітету входить чернігівець -- народний депутат Сергій Аверченко ("УДАР").

"Під час робочої поїздки керівництво ЧАЕС уникнуло відповіді на питання, скільки на цей час працює іноземних фахівців зі станції, однак деякі джерела повідомляють, що того ж дня зі станції виїхали 80 французьких спеціалістів, – зазначає Ірина Сех. – Ми хочемо мати достовірну інформацію про причини руйнування даху та про наслідки, які спричинила ця аварія, оскільки зараз надходять різні, часом дуже суперечливі дані". Ірина Сех зазначила, що за результатами робочої поїздки на засіданні комітету депутати ухвалять відповідне рішення.

У програмі поїздки було відвідання заводів з переробки рідких і твердих відходів, монтажної зони нового безпечного укриття ("конфайнмент"), оглядового павільйону об'єкта "Укриття", майданчика будівництва сховища відпрацьованого ядерного палива та засідання за участі директора Департаменту ядерної безпеки ЄБРР Вінса Новака, голови Державного агентства з управління зоною відчуження Володимира Холоші, представників міністерств, керівництва Державного агентства України з управління зоною відчуження та ДСП "Чорнобильська АЕС", а також міського голови Славутича.

Нагадаємо, що 12 лютого на Чорнобильській АЕС сталася аварія – завалилася покрівля машинного залу. Влада повідомила, що радіаційний фон перебуває в межах норми. Машинний зал на ЧАЕС раніше обслуговував усі 4 енергоблоки станції.



Теги:ЧАЕС, Екологія, свобода, удар


Читайте також



Коментарі (2)
avatar
1
Так само нам ВОНИ говорили і 1986 (щоб не було паніки).
Хто вірить цим БРЕХЛИВИМ!
avatar
2
///////того ж дня зі станції виїхали 80 французьких спеціалістів/////// Що ж то за "хвахівці" такі і яку роботу вони роблять, що її не зможуть зробити свої??? Наші люди сидять без роботи, а французи долари заробляють !!!!!
avatar