реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Депортувати з України Колесніченка і Ківалова!

Таким закликом завершив свій виступ на Красній площі Чернігова Василь Чепурний, голова обласного товариства "Просвіта" імені Т.Шевченка, редактор газети "Сіверщина". Символічно, що прес-конференція -- протест пройшли в самому центрі історичного Чернігова -- цим організатори сказали: "Це -- наша земля! Ми її не віддамо нікому!"

-- Тут зібралися ті свідомі люди, яких не треба агітувати за українську мову, -- говорив голова "Просвіти". -- Але так само свідомо роблять свою справу Колесниченко та Ківалов -- тільки що справа їх чорна. Тому вмовляннями та посланнями нічого не доб'ємося. Треба їх вислати з України як ворогів нашої держави!

Один депутат заявив про готовність принести у Верховну Раду заряд тротилу та підірвати її. Просвітяни не мають такої вибухівки, але готові до радикальних дій. Бо мова -- це останній рубіж нації. І здати його не можна.

На чернігівському заході були присутні активісти правління обласного товариства "Просвіта" імені Т.Шевченка Сергій Павленко, Заслужений журналіст України, редактор журналу "Сіверянський літопис", Надія Галковська, голова міського товариства "Просвіта" імені Т.Шевченка, Володимир Ємець, народний художник України, Володимир Мороз, голова обласного відділення Національної спілки народних майстрів, Анатолій Покришень, завідувач постановочною частиною Чернігівського народного хору, Петро Антоненко, заступник редактора газети "Слово просвіти" тощо.



Теги:українська мова, Просвіта, Василь Чепурний


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
А разом і В.Литвина, який усупереч Конституції України, виніс це питання на розгляд.
avatar