реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

День Соборності по-столичному. ФОТОпогляд

Вже зранку київський центр від станції метро «Хрещатик» до Європейської площі і стадіону «Динамо» був заповнений небагатослівними, переважно молодими людьми.
Подумалось, що День Соборності стає справжнім святом для молоді, і це надихало! Правда, дещо бентежила явна заорганізованість людських мас, їх зосередженість і настрій далеко не святково-доброзичливий. Остаточно розвіялися сумніви щодо належності маніфестантів після появи в їх рядах невиспаних персонажів з відомої пісні «олені, о,лені небриті і неголені», пом’ятих осіб з «п’ятачка» біля залізничного вокзалу. Годинне стояння в чітко формованих «по три» колонах їх явно не влаштовувало. В очах стояло благальне «вічне питання: чим би душу зігріти зрання?». Вечірнє закінчення цього сюжету
На всіх центральних майданах столиці: Контрактовому, Європейському, Софійському за винятком Незалежності, де людей розважали з естради, у цей день проголошувалися правильні промови про єдність, лунали цілком справедливі заклики до спільних дій. Маніфестанти слухали і … з зацікавленістю вивчали роздані активістами звернення громадянського руху «Опір» та «Крутянської Ініціативи». Настрій відчувався один – люди хочуть бачити реальні об’єднавчі дії, а не звичні вже ритуальні заклинання опозиційних лідерів. У противному разі громада покличе нових.
Повертаючись додому у новинах прозвучало, що Софійський майдан зібрав близько трьох тисяч учасників. Для трьохмільйонної столиці, це означає 0,1% – тобто знову в межах статистичної похибки.
У самому Чернігові о 19.00 роботи на об’єкті для державних службовців тривали. Такими б темпами і так самовіддано розбудовувати соборну країну!
Олекса ПЕКУР


День Соборності під Йолкою


Вождь під охороною, вслухається у вигуки маніфестантів:
«Кат українського народу!»,
«Слава нації! Смерть ворогам!»

Автор фотозвіту









Коментарі (1)
avatar
1
Здається, щось знову не так для автора: не сподобалось свято. Побачив погане й небрите... А що хотів побачити? екзальтовані натовпи киян і немісцевих? Сам чого там був?
avatar