реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

День незалежності у Чернігові: що зайве?

Цьогорічне святкування Дня Державного Прапора та 23-ї річниці незалежності України буде дещо скромнішим. Особливості проведення заходів обговорювали на засіданні організаційного комітету в облдержадміністрації.

Основна мета святкової програми — консолідація суспільства навколо ідей державності та соборності України.

— Плануючи заходи з нагоди цих святкових дат, обласна державна адміністрація намагається перетворити їх на загальнообласні, — каже заступник голови — керівник апарату обласної державної адміністрації Сергій Журман. — Важливою у цьому напрямі є робота з виховання у громадян поваги до державних символів України, утвердження національної свідомості та патріотизму.

У планах організаційного комітету реалізація уже перевірених заходів та введення нових. Зокрема, уже традиційно 23 серпня відбудеться акція «Я громадянин України» з врученням паспортів. У День Незалежності України окрім покладання квітів та громадського проекту «Вставай, Україно!» планується проведення ІХ Міжнародного фольклорного фестивалю національних культур «Поліське коло» та ІІ фестивалю традиційної кухні «Сорокаух», а також загальноміської виставки квітів і плодів «Щастя краси».
Зосереджено особливу увагу на організації спортивних змагань та концертної програми.

Варто зазначити, що у зв’язку зі складною суспільно-політичною ситуацією і подіями на сході країни, відмінено Урочисту ходу від Катерининської церкви до Центрального парку культури і відпочинку, перенесуть і святковий концерт з Красної площі в ЦПКіВ. Також під питанням залишається доцільність використання феєрверку.

В усіх храмах міста пройдуть вранішні молебні за мир і спокій в Україні.
На святкові заходи також будуть запрошені переселенці з окупованих територій, як тимчасово проживають у нашій області.

За дорученням керівництва області, пропонуємо взяти участь в опитуванні «Які заходи недоречні на цьогорічному Дні Незалежності України?». Проголосувати можна на сторінці облдержадміністрації у соціальній мережі Facebook:
https://www.facebook.com/cg.gov.ua?ref_type=bookmark.


Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю ОДА



Теги:Чернігівська ОДА, День Незалежності, Чернігів, масові заходи


Читайте також



Коментарі (2)
avatar
1
Оригінально!
Йде війна за незалежність і жодної ініціативи, яка б це враховувала.
Тільки скорочення...
avatar
0
2
Коли як не у День незалежності України вшанувати її борців у минулому і нині. І навпаки до цього дня очиститись від імен ворогів у назвах вулиць і міст.
avatar