реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Не плутайте незалежність із окупантами!

Заява проводу обласної організації Народного Руху

Найважливіше державне свято українського народу у Чернігові намагаються перетворити в набір неприйнятних заходів.

Так з ініціативи міського управління культури заплановано проведення на Красній площі військово -історичної реконструкції липня 1941 року з показом нацистської та радянської армій. З якого дива в День незалежности України показувати на центральній площі окупантів – незрозуміло. Хіба що для демонстрації колоніальної неповноцінності організаторів такого, з дозволу сказати, свята.

План заходів також передбачає вшанування «афганців» - тобто тих, хто воював у складі окупаційної Радянської армії на території незалежної держави Афганістан. Невже вони воювали там за Україну? При цьому ми зі співчуттям ставимося до мобілізованих на ту війну, що аж ніяк не робить її українською...

Натомість Чернігів не передбачив жодного заходу зі вшанування Героя України, автора Акту про незалежність України, нашого земляка Левка Лук’яненка, 90-річчя якого виповнюється саме 24 серпня.

Провід обласної організації Народного Руху вимагає від міських та обласних чиновників думати українськими інтересами, припинивши нав’язування радянських штампів.

За дорученням проводу
Микола ЧЕРЕП, голова.



Теги:День Незалежності, Чернігівська міська рада, афганці, Чернігівська ОДА


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
0
1
Велопробіг, іграшки. профанація...
avatar