реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Демократичні сили Чернігова об’єднуються на українській платформі

Об’єднавчий форум демократичних сил Чернігівщини зібрав провідних політиків краю, які займають чітку проукраїнську, патріотичну позицію. До участі у заході запросили представників партій, які мають відтепер депутатів у місцевих радах – «Батьківщини», Блоку Петра Порошенка «Солідарність», «Громадянської позиції», «Демократичного альянсу», «УКРОПу», «Свободи», Радикальної партії Ляшка, «Самопомочі». Представників «Нашого краю», які лобіюють переобрання чинного мера, на заході не було, оскільки їхню позицію важко віднести до проукраїнських сил. Модерував Форум представник громадськості Павло Пущенко.

«Вибори були технологічно корумповані – так проведено маніпуляцію волевиявленням людей, що юридично придратися ніяк, але все ж претензій до політичного процесу багато, - наголосив, вітаючи учасників Форуму, голова обласної державної адміністрації Валерій Куліч. – Тому тепер позиція демократичних політичних сил, які дістали представництво у радах, має бути принциповою. А для цього в кожній раді нам потрібна проукраїнська більшість».

Політики висловилися щодо майбутньої співпраці.

Владислав Атрошенко, Блок Петра Порошенка «Солідарність»: - Я маю великий досвід, коли демократичні сили перемагали і не могли налагодити співпрацю та розривали Україну в своїй любові до неї. Вважаю, що раз полягло стільки людей Небесної Сотні – хтось має почати втілювати те, за що вони боролися і гинули. Тому час закрити кулуарщину в політиці і бути разом усім демократичним силам. Тоді, зокрема, буде припинено і отакі ситуації, як із Корбаном, що схожі на вибіркове правосуддя».

Олександр Мельник, «Громадянська позиція»: - Маю 9-річний досвід депутатства у міській раді і пам’ятаю, як демократична більшість посипалася і в 2006 році, і в 2010, коли ряд депутатів перебігли до Партії регіонів. Щоб цього не трапилося – треба укласти своєрідну коаліційну угоду між нашими партіями, щоб нас знову не розвели. У меморандумі ми маємо засвідчити принципову позицію щодо комуністів, які замаскувалися партією «Нова держава», «Опозиційного блоку» і «Нашого краю», кандидатів якого навіть і в «Опоблок» не взяли. Також ми маємо докласти всіх зусиль, щоб вигнати Соколова з міської ради, бо інакше успіху не досягнемо у Чернігові»

Ольга Хоніч, «Самопоміч»: - В єдності наша сила. Ми можемо забезпечити прозорість влади, бюджету, кадрової політики. Для цього маємо запровадити он-лайн трансляції сесій, антикорупційну комісію, через яку будуть проходити кадрові призначення, щоб керівники комунальних підприємств не розбазарювали наше спільне майно».

Ігор Андрійченко, «Демократичний альянс»: - На жаль, вибори роблять мільйони, а не особистості. Тому ми, ті демократи, хто пройшов все таки у ради, маємо бути разом, щоб виконати наші програми, які ми декларували виборцям».

Роман Семешко, «Українське об’єднання патріотів” («УКРОП»): - Зі своєї юридичної практики я знаю, що підписання меморандуму – це як підписання договору. А договори треба виконувати. Тому сподіваюся, що представники інших політ сил, які стоять на українських позиціях, також приєднаються до нашого меморандуму. Спільно ми зможемо зупиняти таке беззаконня, яке відбулося в Чернігові, коли «Наш край» украв голоси демократичних сил на виборах у міську раду».

Обговорення завершилося підписанням спільного Меморандуму.

Василь ЧЕПУРНИЙ



Теги:Демальянс, Самопоміч, громадянська позиція, демократичні сили, БПП Солідарність, укроп


Читайте також



Коментарі (4)
avatar
1
а де БЮТ?
avatar
2
Вважаю, що раз полягло стільки людей Небесної Сотні – хтось має почати втілювати те, за що вони боролися і гинули. - брехун Атрошенко, бридко чути з його вуст взагалі щось о героях Небесної Сотні!!((((
avatar
3
Я все, конечно, понимаю, но если Соколова причисляете к регионалам, то почему тогда в политической команде Атрошенко тоже много бывших регионалов работают?
avatar
4
Согласен с Вами, Соня, почему-то представители демократических сил быстро забыли, как Атрошенко тесно сотрудничал в недавнем прошлом с Партией Регионов - он был в этой Фракции в Верховном Совете?
avatar