реклама партнерів:
Головна › Новини › КУЛЬТУРА

"Ціна правди" не для цієї влади

"Ціна правди". Абсолютно несподівані для багатьох висновки.

В створенні стрічки брало участь Держкіно. Але якби проект подавався, наприклад, 2020 року, участь Держкіно України була б під питанням. Фінансова участь. Чому? Бо не лягає в прокрустове ложе поглядів чинної влади на підтримку держави.

Ось дивіться. 1. Це не комедія. 2. Важливе кіно, але не буде повернення грошей в бюджет, бо, див. пункт 1, це не комедія. 3. Фестивальна історія... А хто це сказав? Хто це довів? Участь у фестивалях? Ні фіга. Факт участі нічого не означа. Продюсери брешуть, аби далі отримувати гроші з бюджету України і красти.

Власне, історія Гарета Джонса - яскравий приклад того, що чинна влада буде діяти - вже діє! - як Волтер Дюранті. Заперечувати очевидне і перемагати правду, бо має ресурси.

Висновок: "Ціна правди" - не той фільм, який подивиться Зеленський. Не той фільм, який дійде до "Слуг народу". Але вони навчаться - і вже вчаться! - методам російської пропаганди. Коли на чорне кажуть біле. І точно не той фільм, який стукне в лису голову Кошового чи людини на прізвище (Фейсбуче, не блокуй!) Жидков.

Фільм "Ціна правди" - не про 1933 рік. Він про Україну станом на 2019 рік. І справа зовсім не в Голодоморі, а в російському впливу на мозок.

Андрій КОКОТЮХА



Теги:українське кіно, Держкіно, слуги народу, Ціна правди, Андрій Кокотюха, Дюранті


Читайте також



Коментарі (0)
avatar