реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

Ціна абсолютно надумана!

НКРЕКП хоче підвищити тариф на електроенергію для населення з 1-го червня удвічі. Відповідну пропозицію Комісія вже спрямувала уряду.

Голова Спілки споживачів комунальних послуг Олег Попенко про підвищення цін на електрику: "Можливо, вони щось знають, і в червні українцям підвищать зарплату відсотків на 50-100. Тоді цей дійсно буде плавний перехід на нові тарифи на електроенергію. Так як тариф на електроенергію зросте на 100%, то він складає в платіжці українця влітку на ринку десь в середньому 25%, і от десь ці кошти треба взяти". Це він сказав в ефірі "Громадського радіо".

Він звертає увагу, що "маючи збиткові "Центренерго" та інші енергетичні компанії, ми кажемо, що потрібні гроші для того, щоб покращити їхню екоомічну діяльність".

"Якщо у вас поганий менеджмент в державних підприємствах, то збільшення тарифів призведе до чого? Аж ні до чого. Тому що я буду платить більше, а менеджмент, як працював погано, так і буде працювати погано, - каже Олег Попенко.

- І нам кажуть, що "Укргідроенерго" несе збитки, тому що вони 80 млрд, разом з «Енергоатомом» змушені дотатувати тариф на електроенергію для побутових споживачів. Даруйте мені, "Укргідроенерго" — найприбутковіша державна компанія. Вона показала найбільші прибутки серед всіх державних компаній. І по-моєму, вона перша серед всіх українських компаній взагалі.То як же вона може нести збитки 80 млрд разом з «Енергоатомом», якщо вона найприбутковіша?"

Логіки немає ані в заявах можновладців, а ні в тому, що вони підіймають тариф.

Зате підвищення ціни на найдешевший вид енергії, яку ми заодно продаємо за кордон, стане спусковим гачком для підвищення цін на все.



Теги:НКРЕП, споживачі, підвищення ціни, олігархат, електрика


Читайте також



Коментарі (0)
avatar