реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

Порошенко пропонує бути зі світлом

Петро Порошенко провів брифінг де запропонував заходи для уникнення енергетичеого колапсу. Чому?

До холодів дуже мало часу. Зараз, на початку літа це звучить смішно. Але я дуже гарно пам'ятаю як отак само на початку літа 2022 року Дана Ярова криком горлала, що МО провалює забезпечення ЗСУ зимовою формою.
Дану не почули. Прийшла зима. Армію вдягати довелося волонтерам, а там де якусь форму видали - видали скрипучий горючий непотріб турецького виробництва. Сам таке мав.

Наразі маємо проблему - перебої зі світлом. Лише через шість місяців до відсутності світла додасться холод. Очевидно - діяти треба прямо зараз.

Петро Порошенко виклав низку ідей, суть яких зводиться до вічного - не можете допомогти, не заважайте людям допомогти собі самим. Що пропонує Петро Порошенко? Він пропонує впровадити енергетичну децентралізацію. Аби громади, ОССБ і небайдужий бізнес змогли самі забезпечити себе електрикою і теплом, збудувавши свої власні міні-станції.

Порошенко пропонує дати громадам і ОСББ доступ до дешевмх кредитів на енергетику.
Пропонує скасувати мита і ПДВ для ввезення обладнання для енергетики.

Пропонує для підприємств що генерують енергію, встановлюють та обслуговують енергетичне обладнання впровадити податкові канікули і мораторії на податкові перевірки.

Владі Порошенко пропонує відмовитися від крупних, довготермінових проектів на кшталт "закупити ядерний реактор" вже сьогодні" - це сьогодні реально розтягнеться на роки, а в нас до холодів умовно п'ять місяців. 5-6 дрібних проектів з енергозабезпечення зараз кращі за один крупний. На них треба зосередитися владі

Нарешті. Порошенко пропонує відмовитичя від впровадження акцизів на пальне. Очевидно, відсутність електрики збільшує попит на пальне для бензинових та дизельних генераторів, тобто виходить так що держава не допомагає громадянину, а лізе йому в кишеню.

Чи вірю я що держава почує Порошенка? Не вірю категорично.

По-перше, зелена влада догосподарювалася так, що просто не має грошей на поточні потреби. Тому від акцизу на пальне зелений уряд не відмовиться як таке.

По-друге, Порошенко по суті пропонує підірвати монополію на постачання електрики і тепла. Бо проблеми з електрикою зникнуть - а генеруючі підприємства залишаться. А це вже означає позбавити доходів власників енергокомпаній - олігархів.
Ви ж пам'ятаєте - Зеленський кругом хвалиться, що олігархів в Україні більше нема!

От тому нам зараз будуть довго розповідати про неймовірні успіхи, а коли восени ударять морози, а електрику даватимуть по кілька годин на добу, зелена влада тут нам розповість що у всьому винний Захід - бо ППО нам не надав. І взагалі винний весь світ

Тому запам'ятайте цей брифінг Порошенка. Ситуацію ще можна виправити - якщо взятися прямо зараз. Ключове слово - якщо.

Сергій НІКІТІН



Теги:електрика, широка війна, Петро Порошенко, команда ЗЕ, олігархат


Читайте також






Коментарі (0)
avatar