реклама партнерів:
Головна › Новини › Проблема

"Чорнобилець" просить електрики

Його груди – в орденах і медалях. Про себе каже так:» Я з перших годин аварії на ЧАЕС був задіяний в ліквідації катастрофи. З тієї роти залишились в живих 17, а це були хлопці 1967 – 1968 років народження. Ми сьогодні всі хворі і скільки нам ще залишилось жити – не відомо. Я ніколи не думав, що ризикую життям за державу, яка буде так над нами знущатись».
Ліквідатор аварії Анатолій Лазар звернувся з відкритим листом до голови обласної державної адміністрації Володимира Хоменка, просячи вирішити питання про надання йому …електроенергії. Та по-нормальному таким людям держава мала б електрику надавати взагалі безкоштовно, адже Україна надлишки електроенергії, виробленої АЕС, продає за кордон. І саме на АЕС такі люди втратили здоров’я…

Анатолій Лазар будує у Киїнці під Черніговом будинок і звернувся минулої осені до Чернігівської районної електричної мережі з проханням про приєднання його електроустановки до мереж «Чернігівобленерго». Зрозуміло, гарантував оплату за надані послуги.

Йому дали зразок заявки, розказали з ким і що погодити і майстер О.Авраменко наклав резолюцію про потребу заміни трансформатора. Начальник РЕМ М.Швець заявив – сам купуй, мовляв, силовий трансформатор за 100 тисяч гривень. А ні – то чекай, доки обласні електромережі не замінять установку, а це може бути й через два-три роки.

Тут же «доброхот» із «Чернігівобленерго» «по-дружньому» порадив: «Якщо хочеш швидко – віддай 7,5 тисяч гривень за 5 кіловат». Анатолій Лазар на такі оборудки не пішов.

...Таких людей у Киїнці – біля 30. Чи вплине голова адміністрації на приватну енергетичну компанію, що належить Коломойському та Григоришину – так званим українським олігархам, один з яких більше живе у Швейцарії, а другий – у Росії? Питання риторичне

Василь ЧЕПУРНИЙ
Скорочено. Повністю опубліковано в газеті "Сіверщина" за 28 червня



Теги:Коломойський, Киїнка, чорнобильці, Чернігівобленерго, Григоришин


Читайте також



Коментарі (0)
avatar