реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

Переворот на "Чернігівобленерго"

Акціонери енергопостачальної компанії ВАТ "Чернігівобленерго" на загальних зборах 11 січня 2010 повністю оновили склад наглядової ради (НС), ревізійної комісії і правління товариства. Про це говориться в повідомленні компанії в системі розкриття інформації Держкомісії з цінних паперів та фондового ринку, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Акціонери вивели із складу НС Ігоря Бойко, Лілію Мамчій, Тамару Ганжу, Тамару Троїцьку, Ярослава Філатова і Юлію Носулько.

Головою НС "Чернігівобленерго" обрано Романа Жугана, який наприкінці 2009 року виступав офіційним представником компанії "Нортіма", пов'язаної з бізнесменом Ігорем Коломойським, яка брала участь в конкурсі з продажу ВАТ "Одеський припортовий завод" у вересні минулого року. Крім того, Жуган з жовтня 2008 року входить до складу ВАТ "Дніпрообленерго".

Новими членами НР також обрані: Віталій Івахно (раніше був членом ВАТ "Завод малогабаритних трансформаторів", який входить до групи "Енергетичний стандарт" бізнесмена Костянтина Григоришина), а також Ірина Завада, Сергій Вікторовський, Владислав Свіца і Володимир Ємцев.

Членами ревізійної комісії обрані: Іван Ватутін, Тетяна Кровець та Андрій Дінка замість Наталії Аксьонової, Марії Терещенко та Ірини Модебадзе.

Збори також ухвалили рішення призначити головою правління обленерго Михайла Мальованого замість Юрія Лісняка.

Мальований до останнього часу працював заступником генерального директора ТОВ "Луганське енергетичне об'єднання". Наприкінці 2004-початку 2005 років обіймав посаду генерального директора ВАТ "Дніпроенерго" (Запоріжжя).

До правління підприємства також увійшли Євген Хасановський, Артем Міцінський і Юлія Гордієнко замість Дмитра Красковського, Романа Самарського та Ірини Бобзи.

Як повідомлялося, акціонери "Чернігівобленерго" не могли провести збори з 2001 року через конфлікт. Раніше боротьбу за контроль над "Чернігівобленерго" вели українські бізнесмени Ігор Коломойський і брати Григорій та Ігор Суркіси, з одного боку, і Костянтин Григоришин, з іншого.

У той же час, наприкінці 2008 року Григоришин повідомив про домовленості з Коломойським спільно придбати пакети акцій братів Cуркісов і зриві цієї угоди через кризу.

У травні 2009 року Фонд держмайна України реалізував на аукціонних торгах 25% +1 акція "Чернігівобленерго" компанії ТОВ "Он-лайн Капітал" за 223,42 млн. грн. За словами Коломойського, блок-пакет акцій "Чернігівобленерго" придбав Григоришин.

Після продажу ФДМ цього блок-пакета акцій підприємства, Григоришин і Коломойський сконцентрували близько 70% акцій обленерго.

http://www.epravda.com.ua/news/4b4d81c112c0b/




Теги:Коломойський, суркіси, КРАСОВСЬКИЙ, Лісняк, Чернігівобленерго, Григоришин


Читайте також



Коментарі (3)
avatar
1
А говорили, что русские, т.е. москали захватили... оказывается, евреи!
avatar
2
а нам что с того-собственник меняется,меняется политика и стратегия предприятия под нового собственника.государству-все равно.. надо бы еще прибыль в развитие и модернизацию этих предприятий вкладывать,тогда будет нормально.
avatar
3
Да какая разница кто захватил, свои не могут работать пускай работают панаехали тут.
avatar