реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Чому тривога була так довго?

Вдень у суботу, 4 листопада, повітряна тривога через зліт ворожого винищувача МіГ-31К, який є носієм ракет "Кинджал", тривала довше, ніж зазвичай, а саме 2,5 години. Причина цього полягає в тому, що в небо піднявся не один російський літак, а цілих три.

Вони злітали з різних аеродромів на території РФ. Про це в ефірі телемарафону "Єдині новини" повідомив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

"Ми розуміємо, що в небі був не один МіГ, а було одразу три МіГи з двох аеродромів базування – з північного аеродрому, а також з Моздока. Ну, як і Путін обіцяв, будуть робити вони патрулювання – МіГ-31К, які є носіями ракет "Кинджал", – сказав він.

Нагадаємо, що коли росіяни піднімають у повітря МіГ-31К, тривогу вмикають одразу по всій Україні. Як каже Ігнат, так буде тривати доти, доки ці літаки перебуватимуть у повітряному просторі, звідки вони можуть загрожувати нашій державі по дальності та радіусу застосування ракетного озброєння.

"Тому треба реагувати. "Кинджал" летить лічені хвилини, швидкість ракети вище атмосфери досягається, як її називають, гіперзвукової. Уже на фініші, коли вона йде по балістиці, по балістичній траєкторії, вона знижується – там близько 3800 кілометрів на годину. Але все ж таки летить вона надзвичайно швидко", – пояснив Ігнат.
Колаж 24 каналу



Теги:ігнат, повітряна тривога, широка війна


Читайте також



Коментарі (0)
avatar