реклама партнерів:
Головна › Новини › Проблема

Чому приїжджав Шкіря?

2 лютого в Чернігові відбулися розширені збори Асоціації підприємств автомобільного транспорту «Чернігівтрансавто», що входить у Всеукраїнську асоціацію автомобільних перевізників (ВААП).
Захід пройшов під головуванням народного депутата України, керівника ВААП Ігоря Шкірі. Перевізники обговорили з парламентарем найбільш актуальні проблеми. Зокрема, мова йшла про нелегальних автомобільних перевізників, частка яких на ринку Чернігівської області сягає 40%, в той час як збитки автотранспортних підприємств, що працюють на приміських та внутрішньообласних маршрутах відповідно до законодавчих норм, досягають 90%. Крім того, учасники зібрання підняли проблему економічної обгрунтованості формування тарифів з урахуванням регіональної специфіки.

У свою чергу, Ігор Шкіря озвучив основні проблеми, над якими ВААП працює спільно з Міністерством інфраструктури. Першочергові питання - нелегальні перевезення і компенсації за перевезення пасажирів пільгових категорій. В даний час за участю народного депутата готується законопроект про перехід від системи пільг до адресних виплат, тобто монетизації пільг.

«Прийняття цього закону дозволить вирішити цілий ряд проблем. Дата вступу закону в дію - в 2013-м або 2014 році - залежить від Міністерства фінансів: вони вироблять свої пропозиції та рекомендації депутатам. Але перехід до адресних виплат необхідний », - зазначив Ігор Шкіря.

Також одна з гострих проблем автотранспортної галузі - зношеність автобусного парку.
«Ми розглядаємо варіанти, які б дали можливість підприємцям купувати нові транспортні засоби за доступною ціною. Високий рівень ввізних мит і ПДВ і низька окупність техніки перешкоджають перевізникам в оновленні автобусних парків. Проблема ускладнюється практично повною відсутністю програм банківського кредитування, заморожена робота лізингових компаній. Тому існують серйозні труднощі з оновленням рухомого складу автотранспортних підприємств, що негативно впливає, в першу чергу, на безпеку пасажирів », - констатував Ігор Шкіря. Про це повідомив сайт http://ura-inform.com

На це засідання практично не допустили журналістів. А на саму прес-конференцію представників "Демократичного альянсу" і першого заступника голови Громадської ради при обласній державній адміністрації Сергія Самоненка.



Теги:Ігор Шкіря, тарифи, Демократичний Альянс, перевізники


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
Що за брехня!!!!!
Журналістів було предостатньо і теле, і друкованих.
Не допустили лише журналістів, котрі не аккредитовувались. Представникам так званого "Демократичного альянсу" напевно не знайомі подібні процедури )))))))))))))
avatar