реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Чому мовчить ФБ про "перемогу"?

Дивно, сьогодні ж день перемоги, а ФБ мовчить... А діди воювали... Річниця закінчення радянсько-фінської війни, в якій переможці ціною 125 тис. життів (за іншими даними близько 300 тис.) відкусили від Фінляндії 11% території, а фіни ціною 26 тис. життів зберегли свою свободу, з чим їх і можна привітати.

Історія вчить, що її уроки нікого нічому не вчать... А у цій війні стільки цікавих паралелей можна провести... Спочатку, у 1917 Росія визнала Фінляндію суверенною, але до 1920 року підтримувала громадянську війну, що вели місцеві прихильники "руського міра". Сталін у 1939-у все ж вирішив повернути фінів, провівши маленьку переможну війну, але не вдалося... До речі, фіни шукали підтримки у "демократичних країн" - Британії, США, але підтримка виражалася у "крайній стурбованості" і виключенні СРСР з Ліги націй. Тоді Маннергейм звернувся до Німеччини... Пізніше ставши її союзником у ІІ Світовій, фіни намагалися повернути втрачені території та звільнити східну Карелію з -під радянської окупації (давня обіцянка Маннергейма). Але тут "прогресивна" світова спільнота вмішалася, завдяки чому карели і далі "процвітають" за парєбріком...

Власне, до чого це я? Фіни показали, що можна перемогти значно сильнішого ворога, а також, що не варто покладати надії на прогресивну світову спільноту...Тільки на власний народ.

На фото "Хрест свободи" - фінська нагорода, не заборонена, незважаючи на стилістику...

Сергій ЗІНЧЕНКО



Теги:Сталін, Маннергейм, радянсько- фінська війна, Україна - Фінляндія


Читайте також



Коментарі (0)
avatar