реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Чому мовчить азербайджанська громада?

На чернігівському ринку «Привокзальний» здійснено злочин, який викликав широкий резонанс у місті – 58- річний азербайджанець начебто зґвалтував 13- річну дівчинку. Про це поінформувала чернігівська поліція. За попередніми даними, дівчина – підліток пізно ввечері прибирала вагончик у одного із власників торгових точок на цьому ринку. Поліція затримала підозрюваного і оголосила йому офіційну підозру. Оскільки цей ринок контролюють саме азербайджанці, інформація про злочин викликала суспільне збурення. Так біля двох десятків студентів та учнів профтехучилищ пройшли ходою по центру міста з вимогами суворого покарання злочинця.
Деснянський районний суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді арешту строком на два місяці без права внесення застави. Підозрюваний - уродженець Азербайджану має посвідчення на проживання в Україні з 2010 року.

Слідчі розслідують кримінальне провадження за частиною 4 статті 152 Кримінального кодексу України (зґвалтування особи, що не досягла 14-річного віку). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від десяти до п’ятнадцяти років. «Під процесуальним керівництвом прокуратури проводиться досудове розслідування, у рамках якого будуть проведені всі необхідні слідчі дії для встановлення обставин цієї події, - повідомила пресслужба обласної поліції.- Розслідування цієї резонансної справи перебуває на особистому контролі начальника Головного управління Національної поліції в Чернігівській області Володимира Нідзельського».

Оскільки в соцмережах стали поширюватися заклики до рішучих дій проти торговців на привокзальному ринку, які можуть привести до міжнаціонального протистояння, я звернувся з проханням про коментар до голови громадської організації «Конгрес азербайджанців Чернігівської області» Іскендера Велієва. Він уважно вислухав, сказав, що зайнятий, пообіцяв передзвонити і …жодної реакції азербайджанської громади ніде висловлено не було. Мовчання громади може провокувати позицію, що призведе до міжнаціональних зіткнень.

Звісно, часто кажуть, що злочинці не мають національності. Само собою, що кожна нація має право на своїх героїв і своїх негідників. І так само однозначно, що без рішення суду жодну людину не можна звинуватити у злочині. Але коли провокується міжнаціональне зіткнення, а громада, яка контролює своїх земляків, мовчить – це викликає занепокоєння. І не тільки у поліції.

Василь ЧЕПУРНИЙ



Теги:зґвалтування, конгрес азербайджанців, Україна - Азербайджан, ГУ НП в Чернігівській області


Читайте також



Коментарі (0)
avatar