реклама партнерів:
Головна › Новини › МЕДИЦИНА

"Чоловічі" хвороби українців: лікарі стривожені

Українські урологи й андрологи б’ють на сполох: більше половини чоловічого населення країни втрачає свою «чоловічу» силу
Урологи й андрологи б’ють на сполох. Щодня в Україні близько 25% чоловіків не тільки ризикують своїм сексуальним здоров’ям, але й стають потенційними пацієнтами онкологів. Виявляється, сьогодні у понад половини чоловічого населення нашої країни після 45 років відзначаються ознаки збільшення передміхурової залози. Але при цьому чоловіки, як правило, категорично відмовляються від профілактичних відвідувань уролога і системного лікування. Часто перші ознаки серйозного захворювання вони вважають тимчасовими проявами, які невдовзі минуться.

За даними низки досліджень, негативні зміни у структурі та функціях передміхурової залози спостерігаються вже у 8% 25-30-річних чоловіків, а у віці 40-50 років зустрічаються у 40%. За статистикою приблизно у чверті від загальної кількості пацієнтів, які звернулися до спеціалістів-урологів, діагностують запалення передміхурової залози. Насторожує лікарів і той факт, що на тлі частого діагностування запальних процесів, доброякісного збільшення простати відзначається стрімке зростання рівня онкології, перероджень тканин залози і поява вже злоякісних утворень.

Медики зазначають: головна причина полягає у відсутності у чоловіків звички консультуватися з лікарями, які спеціалізуються на так званих «чоловічих» захворюваннях, що дозволило б діагностувати проблеми на ранніх стадіях. Сучасні українські чоловіки без належної уваги ставляться до свого здоров’я. Адже захворювання завжди легше попередити чи локалізувати на початку розвитку, мінімізувавши тим самим ризики появи раку передміхурової залози.

Більш того, констатують лікарі, рання діагностика запалення або доброякісної гіперплазії передміхурової залози дозволяє використовувати в терапії неагресивні препарати, які вже через декілька місяців дають стійкий позитивний результат. Частіше за все у таких випадках пацієнтам призначають фітопрепарати, такі як Простамол уно. Головна перевага цих препаратів – це високий рівень безпечності, він добре переноситься і не має побічних ефектів на серцево-судинну і нервову систему, нирки й печінку, які у вікових пацієнтів можуть викликати інші ліки. Простамол гальмує подальше зростання простати, нормалізує сечовипускання, має протизапальну, спазмолітичну дію і не призводить до набряків.

Спостереження протягом багатьох віків довели, що екстракт американської віялоподібної пальми, плоди якої здавна використовувалися індійцями і в їжу, і для лікування, не тільки блокує процеси вікових змін у тканинах передміхурової залози, але й справляє позитивний ефект на сексуальну функцію чоловіків. При цьому ймовірність появи побічних ефектів, наприклад у препарату Простамол уно, доволі мала і прирівнюється до плацебо. Доволі вагома доказова база досліджень, які проводилися Європейською Асоціацією урологів, свідчить про високу ефективність Простамолу та його переваги перед іншими фітопрепаратами та харчовими добавками, клінічна ефективність яких викликає сумніви серед урологів. Особливе визнання у спеціалістів та пацієнтів Простамол уно отримав за можливість лікування захворювань передміхурової залози у чоловіків молодшого віку. Річ у тім, що більшість лікарських препаратів, які застосовуються при лікуванні аденоми передміхурової залози, мають пригнічувальний вплив на потенцію та чоловічу сексуальну функцію. Натомість простамол не справляє негативного впливу на сексуальну сферу і позитивно впливає на «чоловічу силу».

Однак, на думку спеціалістів, для досягнення позитивного ефекту від лікування будь-яким фітопрепаратом необхідно дотримувати інструкцію і рекомендації лікаря: витримувати дозування та період застосування. В іншому разі жоден з препаратів не дасть очікуваного ефекту. На відміну від інших фітопрепаратів, простамол дуже зручний у застосуванні - 1 капсула на день. Але для досягнення стійкого результату вживати його потрібно як мінімум 3 місяці. Лише після закінчення рекомендованого лікарем курсу, можна розраховувати на стійкий позитивний результат.

Матеріали підготовлено за сприяння компанії «Берлін-Хемі АГ»




Теги:простамол, онкологія, простата, урологи


Читайте також



Коментарі (0)
avatar