реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

Чим Чернігів зустріне Патріарха?

Це постать українця, на я кому Москва обламала зуби. Фраза ця недипломатична, але як бути інакше, коли Патріарха Філарета Москва проклинає, обзиває, анафематствує, а з ним -- і всіх нас, православних українців?!

81-річний Патріарх Філарет, на відміну від українських політиків, не перебігає з одного табору в інший, не міняє прапори своїх симпатій, не підлаштовується під президентів, які приходять і відходять, а він залишається на чолі спасенного корабля української Христової Церкви.

Сьогодні патріарх Філарет приїздить до Чернігова, у храм святої великомучениці Катерини -- многостраждальний храм, який довго був і частково досі є в облозі московських маргіналів. Воно то бомжі, болящі завжди є на паперті церкви, але ж саме в Чернігові застосоване ноу-хау московської патріархії: вони живуть під храмом у військовому наметі. І розказують про "канонічнасть", "благодать", які тільки й шурують від Москви і тільки Москва, ясноє дєло, може перекрити краник з тою благодаттю, як тюменський газ.

Політики -- помаранчеві в першу чергу -- не змогли (не захотіли!) вирішити оту ганьбу під Катерининським храмом, що по-московськи зветься "паходним храмам" ( у якому вони поході? проти України хіба що!). Патріарх не зважає на погрози і загрози: минулого року він простував до Катерининського храму мимо шеренг найнятих учнів технікуму, які вигукували йому "ганьбу!". Діти заробили... А Патріарх служив, проповідував, благословляв ненавидячих.

Сьогодні, певно, буде те ж саме. Влада розводитиме невмілими руками. А мудрий наш Патріарх молитиметься за Україну. І його молитва сильніша за політичні розклади Москви.

Василь ЧЕПУРНИЙ.




Теги:патріарх Філарет, Чернігівська єпархія, Катерининська церква, православний Чернігів, УПЦ КП


Читайте також



Коментарі (3)
avatar
1
позор масковскаму патриархату!!!
avatar
2
Василю Федоровичу! Як завжди Ваша думка стосовно нашої рідної Церкви прекрасна і зрозуміла, так само, як зрозумілою у ставленні до неї є позиція влади, яка і у місті Чернігові і у області далека від патріотичності. Ви от тільки недооцінюєте її кроки, називаючи м'яко, немов дитячі розваги, "неумілими". Натомість всі сьогоднішні достойники на олімпі добре знають, що творять, адже інакше чи порушували б законодавство України, закриваючи очі на невиконання рішення високого суду щодо дій отих болящих, що їдять московські "щі", навколо козацької святині? Одним словом - керує всім Москва!!! Незгоден і з тезою про небажання помаранчевих політиків. Чому? Тому, що їх,"помаранчевих", як довело життя, на владній вершині просто не було. Мало місце бути присутніми пристосуванці до викликів часу, щоб потім залишитися на своїх же місцях у відповідності до потреб "нової, рідної влади"(!!!) У цьому впевнемося ми, чи наші діти - як тільки при владі стануть українські патриоти, так все зміниться ой як швидко!!! В тому числі і питання церкви буде розвязано без особливих зусиль, само собою. Згадаймо Гетьмана П.Скоропадського часів національно-визвольних змагань 1917-1921 років. А Патріарху нашому Філарету- сили і довголіття, а разом і його Преосвященству-владиці нашомуЧернігівському і Ніжинському Іларіону!!! І слава Україні!!!!!!
avatar
3
http://sivergrad.org.ua/96-spravzhnye-oblichchya-moskovskih-pravoslavnihfoto-ta-vdeo.html
avatar