реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Чию історію вчать українці?

...Державність українцям дали не ті, хто жив тут століттями, хто будував тут міста, карбував монети, чиї звичаї, обряди і традиції використовують в побуті і сьогодні українці, а скандинави з чужими для нас тотемами, релігією, мовою, які прийшли з Ладоги-Новгорода?

Кімерійці - народ, який "примандрував з Нижнього Поволжя в Причорноморські степи в 9 ст. до н. е. й панував тут упродовж двох століть. Це перший народ на наших землях, назва якого нам відома. Найдавніша згадка про кімерійців міститься в славнозвісній «Одіссеї» Гомера, а найдокладніша — у праці «батька історії» Геродота. Гомер називав кімерійців «дивними доярами кобилиць і молокоїдами». Багаті на подробиці їхнього життя свідчення ассирійців та вавилонян" - так про кімерійців повідомляється в українському підручнику по Всесвітній історії для 6 класу.

Підручник, цитуючи Гомера, чомусь упустив продовження фрази про молокоїдів, що кімерійці були «найсправедливішим народом на землі».

І цей підручник називає кімерійців іранськомовним народом, тобто тим, яким не має відношення до українців. І називає кімерійців цей підручник кочовим народом, який 200 років кочував: "Вони не будували постійних жител, а мандрували степом верхи на конях або в кибитках, запряжених волами". Хоча "саме кімерійці були першими, хто з мешканців українського Степу навчився виробляти залізо. Ось чому з ними пов’язано початок залізного віку на наших степових теренах".

Підручник замовчує, що на території сучасного Миколаєва близько 1250—925 років до н. е. існувало стародавнє місто-порт кімерійців (білозерської культури). Це найстаріше місто на території України, що згадується в писемних джерелах.Також відоме збудоване кімерійцями місто Кімерик в Криму, пізніше південно-західний прикордонний форпост Боспорського царства.

Геродот писав пізніше: "І досі ще у Скіфській землі існують кімерійські укріплення та кімерійські переправи; є також і область, що зветься Кімерія, і так званий Кімерійський Боспор".Чому український підручник приховує від дітей факт існування міст кімерійців?

Тому що це не співпадає з норманською версію Катерини ІІ про існування на території України протоукраїнських держав до приходу "норманів" і "заснування" ними "першої" держави на території України?
Далі підручник для 6 класу сповіщає, що "кімерійці, від другої половини 7 ст. до н. е. були підкорені племенами скіфів" - і що також "скіфи примандрували зі степових районів Передкавказзя", і "як і кімерійці, вони були кочовиками", і, "як і кімерійці, скіфи були іранськомовними", тому "швидко стали з ними одним народом".

На наведеній карті з цього підручника бачимо і скіфів-землеробів, і скіфів-орачів, і царських скіфів - то як це може співвідноситися з кочовиками?

Клавдій Птолемей у II ст. н. е. перелічив по обох берегах Дніпра міста скіфів: Азагарій, Амадока, Сар, Серім, Сарон та Метрополь. Є так звані пізньоскіфські археологічні пам'ятки вздовж обох берегів Дніпра від Нікополя до Херсона, в пониззях Дністра та у передгірському Криму, які складають дві головні категорії: городища і поселення та могильники. Столицею пізньоскіфського царства у Криму було місто Неаполь Скіфський на території сучасного Сімферополя.

Але скіфи були кочовим народом - втовкмачують українським дітям і студентам українські підручники.
А після скіфів на території України були споріднені з ними сармати, які мали свою державу і своїх царів, і яких українські козаки вважали своїми предками. Але українські підручники і сарматів називають іраномовними кочовиками.

А далі були на території України держави готів, булгар, гунів, антів. А далі були держави-князівства полян, древлян, сіверян, волинян, білих хорватів, тиверців, уличів - зі своїми містами-фортецями Києвом, Коростенем, Черніговом, Житомиром та іншими. Але підручник називає їх племенами.Тому що державність на територію України принесли скандинави з Ладоги і Новгорода?

Популярне сьогодні питання чий Крим - як ідентифікація, а глобальніше питання рівня нашого державотворення ми віддаємо трактуванню за версією московитів.
То чию історію вчать українці?

Анатолій ГЕРАСИМЧУК



Теги:невідома Україна, Скіфи, Анатолій Герасимчук, Геродот, кіммерійці


Читайте також






Коментарі (0)
avatar