реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

Чи влаштує Чернігів бойкот "кролікам"?

У Чернігові поширюється спротив проти концерту в місті гумористичного дуету «Кролики» Володимира Данильця та Володимира Мойсеєнка. Вони мають виступати у Чернігівському обласному музично-драматичному театрі вже наступного тижня, 26 листопада.

Напередодні цієї події місцеве видання опублікувало статтю, автор якої закликає чернігівців бойкотувати концерт, а адміністрацію театру — відмовити артистам в оренді зали через імпрези, що цікаві хіба в Росії, але з явним антиукраїнським мавпування цих, з дозволу сказати, артистів. Про це пише сайт "Хвиля Десни"

«Володимир Данилець — наш земляк, із селища Дмитрівка Бахмацького району. У Дмитрівці поховані батьки Віталій Прохорович і Віра Петрівна. На батьківщині Данилець, кажуть, буває. Але от теплих стосунків, як раніше, з земляками вже нема», — наголошується в публікації, яку цитує інтернет-видання «Акценти».

Причина охолодження земляків до гумориста, на думку автора публікації, полягає в саме антиукраїнській позиції Данильця. «Володимир Данилець у 2011 році в телеінтерв’ю Ірині Фаріон сказав про українську мову: «А на якій українській мові ми повинні розмовляти? Зараз українська мова незрозуміла…».

І це не весь список претензій до гумористів. «У новорічному російському «Вогнику», який тоді транслював «Інтер», за що ледь не позбувся ліцензії, артисти аплодували Кобзону, Валерії, Газманову тоді, коли вони співали пісню про санкції. Латиші, на знак солідарності з Україною, у якості санкції не пустили Кобзона, Валерію, Газманова в Юрмалу», — розповідає чернігівська журналістка.

У свою чергу, генеральний директор театру, в якому повинні виступати «Кролики», заявив, що про антиукраїнські позиції дуету Данильця та Мойсеєнка чує вперше. «Знаю, що вони українські артисти, неодноразово виступали у нас в театрі. Коли організовуються гастролі, перша моє вимога до організаторів — щоб не було питань щодо політичних поглядів артистів», — виправдовується він.

Автор публікації в чернігівській газеті наводить як приклад для наслідування історію в Трускавці, де через бойкот і протести, організованого місцевими патріотами, Володимир Данилець і Володимир Мойсеєнко скасували концерт і повернули глядачам гроші.

«Дуже важливо в черговий раз показати і довести (!), що Чернігів — українське місто, з чіткою проукраїнською позицією. Тут нікого рятувати не потрібно. Дамо слабину, привід засумніватися — і оком не моргнемо, як опинимося в підвалах. А на вулицях — танки, БТРи і російські військові», — підсумовує чернігівська журналістка.



Теги:Чернігіввський театр, Мойсєєнко, Данилець, дует -кролики


Читайте також



Коментарі (3)
avatar
1
100%
avatar
2
Якщо кроликам і влаштовувати бойкот, то за совковий гумор. На українофобів вони не тягнуть. Заробляють на корпоративах в Москві собі...
avatar
0
3
Вирішувати має управління культури ОДА. І нести відповідальність за репертуар, яких допускає на сцену.
Бо саме Мінкультури здійснює державну політику у цій сфері.
avatar