реклама партнерів:
Головна › Новини › КУЛЬТУРА

"Кролики": ми ж українські кролики!

«Ми не вороги і ніколи не сказали жодного поганого слова про Україну» - В. Данилець та В. Моїсеєнко

Концерт народних артистів України Володимира Данильця і Володимира Моісеєнка (відомих як гумористичний дует «Кролики») під загрозою зриву. Про це та цькування і звинувачення у непатріотичності вони розповіли на прес-конференції у Чернігові 24 листопада .

Артисти заперечили всі звинувачення запевнили, що не мали і не мають нічого проти української мови.

На ім’я Президента, Міністра культури України, директора Департаменту культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської ОДА, директора Чернігівського драматичного театру, де має відбутися концерт артистів, надійшов лист з проханням заборонити виступ «через їх зневажливу проросійську позицію та зневажливе ставлення до державної мови». Підписалися під листом деякі громадські організації та політичні партії.

Це звернення та звинувачення, описані в ньому, обурили народних артистів. Володимир Моїсеєнко та Володимир Данилець звернулися до преси, аби пояснити своє бачення ситуації.

Скандал розгорівся після запису спільного концерту з російськими зіркам, а також звинувачень Данильця в тому, що він негативно висловлювався щодо української мови.

Володимир Данилець, який, до речі, є вихідцем з Чернігівської області (село Дмитрівка, Бахмацького району), заявив, що під час дискусії з Іриною Фаріон, підтвердженням чому є відеозапис, котрий кожен трактує по-своєму, він стверджував, що треба захищати та розмовляти літературною українською мовою, а не діалекти, що часто звучать з телеекранів і містять слова часто незрозумілі глядачам. Народні артисти підкреслили, що нічого антиукраїнського у їх словах та діях не було.

«Ми не вороги і ніколи не сказали жодного поганого слова про Україну», - підкреслив Володимир Моїсеєнко.

Виступає дует «Кролики» не тільки в Росії, а й в інших країнах, саме як український колектив.
Концерт в драмтеатрі в Чернігові має відбутися.



Теги:українська мова, Дмитрівка, Мойсєєнко, Данилець, кроліки


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
Скільки можна нас дурити, гаспада харошиє, треба не масковскімі  кролікамі бути, а українськими кролями?
avatar