реклама партнерів:
Головна › Новини › Захоплення

«Доросла» премія – школярці, авторці чотиритомного видання

15-річна фотохудожниця Богдана Шевченко стала лауреатом літературно-мистецької премії ім. С.Васильченка 2010 року.
Це рішення щойно прийняла конкурсна комісія, сформована засновником премії – Ічнянською районною радою. Високою премією відзначено чотиритомний фотоальбом «Ічнянщина», що містить майже півтори тисячі кольорових ілюстрацій, а також окремі статті про історію краю, нариси про район та його адміністративний центр – козацьке містечко Ічню, а також довідки про всі без винятку населені пункти Ічнянщини.

Про унікальне краєзнавче видання (адже маємо перший в Україні факт такого ґрунтовного висвітлення периферійного сільського регіону) «Сіверщина» вже розповідала влітку минулого року, коли юна авторка презентувала «Ічнянщину» в чернігівському клубі-книгарні «Інтермеццо». Звідтоді минуло півроку, і Богдана Шевченко звітує про виконання своєї публічної обіцянки – підготувати окрему книжку про Національний історико-культурний заповідник Качанівку. Зараз її фотоальбом під назвою «Качанівка, душі спочинок» уже друкується, він побачить світ до кінця січня. Це восьма книжка школярки.

До речі, Центр громадських ініціатив «Інформаційне суспільство» та Парафіївський селищний голова В.Карпенко, які опікувалися реалізацією проекту краєзнавчого видання про Ічнянщину, подбали про те, щоб чотиритомник безплатно дістався районним та міським бібліотекам Чернігівщини, а також усім школам, сільським радам, бібліотекам Ічнянського району, краєзнавцям та громадським активістам.

Іван НЕЖИВИЙ.
м.Ічня.
На фото: Богдана Шевченко з батьком Віталієм Шевченком у чернігівському КМЦ "Інтермеццо"




Теги:Сіверщина, Ічнянщина, фотомайстри, Ічня, Віталій ШЕВЧЕНКО


Читайте також



Коментарі (0)
avatar