реклама партнерів:
Головна › Новини › МЕДИЦИНА

Чернігівській обласній лікарні – 60!

1-го серпня 2011-го року цей головний лікувально-профілактичний заклад Чернігівщини відзначає своє 60-річчя. Без перебільшення, обласну лікарню можна назвати флагманом чернігівської медицини, адже лікарня має вищий рівень акредитації, надає всебічну високоспеціалізовану допомогу жителям області за багатьма напрямками.

Зараз в лікарні працює 20 стаціонарних відділень і центрів, в яких щорічно необхідну допомогу отримують близько 20 тисяч пацієнтів, поліклініка на 360 відвідувань за зміну, філії , 1260 співробітників - 350 лікарів та інтернів , 520 медичних сестер, технічний та адміністративний персонал.

«Завдяки постійній увазі до лікарні керівництва області нам вдається удосконалювати нашу матеріально-технічну базу, адже ми повинні у своїй роботі застосовувати сучасні методи діагностики, лабораторного дослідження, лікування та реабілітації пацієнтів. Ми можемо знайомитися із новими досягненнями світової медицини і по можливості застосовувати їх на практиці, - стверджує головний лікар закладу, заслужений лікар України Микола Романюк, - у нас відкрито і успішно працюють відділення, яких немає ніде в області – опікове , нейрохірургічне, проктологічне, щелепно-лицьової хірургії.

За 60 років свого існування лікарня працювала у різних умовах, - продовжує Микола Романюк, - наприклад, у період з1996-го по 2003-й роки ми відчували не тільки гострий дефіцит фінансування, в тому числі і по заробітній платі, а й кадрову проблему. Будемо сподіватися, що скрутні часи назавжди відійшли у минуле. Зараз ми, окрім високого рівня надання медичної допомоги населенню, можемо пишатися і покращанням умов перебування хворих. У відділеннях лікарні поступово здійснюються капітальні та поточні ремонти, вдається вирішувати споконвічну проблему заміни дахів на наших будівлях (а їх у нас 500 тис кв. метрів), ремонт та заміна каналізації та водогону. Звісно, що поки цього недостатньо, у найближчій перспективі – повне оновлення приміщень хірургічного корпусу та урологічного відділення, в якому почали просідати стіни.

Ми зробили значний прорив у забезпеченні відділень новітнім медичним обладнанням – широко застосовуємо комп»ютерну томографію, отримана ультразвукова апаратура експертного класу, значно покращилися можливості офтальмологічної служби – маємо найновіші мікроскопи, факоемульсифікатори для лікування катаракти, нейрохірурги здійснюють операції за допомогою сучасних мікроскопів. Є чим пишатися і серцево-судинній хірургії, урологам, ортопедам, що перейшли на методи малоінвазивної хірургії та всі іншим. Все це скорочує терміни перебування хворих на лікарняному ліжку та підвищує якість надання допомоги. Звісно, ми не будемо зупинятися на цих досягненнях, а продовжуватимемо розвивати наш лікарняний заклад та брати активну участь у процесі реформування системи охорони здоров»я».

Прес-служба Управління охорони здоров»я облдержадміністрації






Теги:сучасна медицина, Чернігівська обласна лікарня, томографія


Читайте також



Коментарі (0)
avatar