реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Чернігівські хлопці поїхали у Севастополь

– Служіть як ми і навіть краще, – порадив 35 чернігівцям, які проходитимуть строкову службу у Військово-Морських Силах Збройних Сил України голова осередку в Чернігівській області Всеукраїнської громадської організації «Всеукраїнська асоціація ветеранів-підводників» капітан І рангу у відставці Ігор Григорович Галутва. – Свого часу я був командиром підводного атомного човна на Північному та Тихоокеанському флотах, тож добре знаю, що таке морська служба. Найголовнішими рисами для моряка я вважаю хоробрість, впевненість у своїх силах і сумлінність.
До Севастополя зі збірного пункту Чернігівського обласного військового комісаріату відбула перша команда для ВМС ЗС України у складі 35 юнаків. Всього, як повідомив начальник відділу обліково-призовної роботи Чернігівського обласного військового комісаріату – заступник військового комісара (з призову) майор Олександр Сидоренко, у ВМС ЗС України служитимуть 49 чернігівців нинішнього весняного призову. В основному це юнаки з Чернігова, Городні, Ічні й Прилук. Багато з них здобули вищу освіту, яка сприятиме в опануванні військової професії моряка, мають хороший рівень освітнього і фізичного розвитку.

– Більшість чернігівців служитиме в частинах берегової охорони, а кращі – на фрегаті «Гетьман Сагайдачний», корветах «Луцьк» і «Вінниця», морському тральнику «Чернігів», кораблі управління «Славутич» і підводному човні С-113 «Запоріжжя», – сказав заступник командира морського тральника «Чернігів» з виховної роботи капітан-лейтенант Олександр Сікальчук, який проводив відбір кандидатів для військово-морської служби.

Незабаром хлопці з Чернігова одягнуть тільняшки й безкозирки. Попереду у них прийняття Військової присяги й трьохмісячна підготовка у навчальному центрі ВМС ЗС України, що в Севастополі. Спочатку хлопці пройдуть медичну комісію, психологічний та професійний відбір і отримають розподіл за спеціалізацією. В навчальному центрі юнаки проходитимуть навчання за Програмою підготовки кваліфікованих спеціалістів, розповів старший викладач – командир навчальної роти центру капітан третього рангу Сергій Мойсієнко, тут вони вивчатимуть предмети з боротьби за живучість надводного корабля, рятувальну, спеціальну, фізичну підготовку, дотримання безпеки на кораблі тощо. Одним з іспитів наприкінці навчання буде й подолання морської смуги перешкод, а це – оперативність дій щодо відкривання люків, підйому по канату, а також швидкий біг по вузькій доріжці.

За останні п’ять років у Військово-Морських Силах ЗС України строкову службу з честю пройшли майже п’ятсот чернігівців. Також на морському тральнику «Чернігів», інших кораблях та підводному човні «Запоріжжя» служить чимало військовослужбовців служби за контрактом з Чернігівщини.

Олександр Коваленко у військкоматі сказав твердо – «Хочу служити на флоті як батько і старший брат, це наша сімейна традиція. Коли у мене буде син, він також служитиме у Військово-Морських Силах України». Здоров’я і освітній рівень, як і у більшості чернігівців, цілком відповідають вимогам, тому Олександр за декілька днів і розпочне морське КМБ. Головне для нього – не посоромити батька і брата, з честю виконати свій військовий обов’язок.

На прощання капітан І рангу у відставці Ігор Галутва побажав майбутнім морякам: «Попутного вітру вам, морської наснаги, витримки і удачі», а також подарував свою книгу «Солоний вітер».

Регіональний прес-центр Міністерства оборони України




Теги:Збройні Сили, севастополь, армія, Чернігів


Читайте також



Коментарі (0)
avatar