реклама партнерів:
Головна › Новини › Споживач

Чернігівські фіналісти конкурсу "100 кращих товарів України"

"Розійдуться важкі хмари, як будуть у нас такі товари" – так висловили свої емоції високопосадовці після перегляду виставки "100 кращих товарів України". Захід відбувся у Києві в рамках традиційного Європейського тижня якості а Україні. На фото: Нагороду отримує чернігівський приватний підприємець Кияшко

Цього року у Всеукраїнській виставці взяли участь 9 підприємств Чернігівщини. 5 із них стали переможцями конкурсу, інші одержали почесні звання лауреатів та фіналістів.

"Це висока планка, які підняли кращі виробники і надавачі послуг. Усі інші будуть на них рівнятися. А це – запорука розвитку країни, освоєння нових технологій. І перш за все – турбота про споживача", - наголосив голова Держспоживстандарту України Олександр Матвійчук.
Чернігівські майстри – кращі з кращих!

І посадовців, і відвідувачів виставки вразили експонати спеціалістів-різьбярів підприємства "Спілка майстрів Чернігівщини".
Наші художники стали єдиними в Україні переможцями у номінації "Вироби народних промислів".

- Я хочу, щоб ця номінація щороку показувала усі досягнення вітчизняних майстрів. Щоб люди купували не китайські сувеніри чи африканські, а наші, українські. Слава Україні! – сказав, отримуючи високу відзнаку переможця "100 кращих товарів України" голова Чернігівської "Спілки майстрів" Володимир Мороз.

Ковбасна черга - по наші продукти

Давно забута черга по ковбасу вишикувалася біла експозиції селянського фермерського господарства "Колос" (торгівельна марка "Ратибор – Ковбаси від фермера").

Продавці ледь встигали зважувати різні види ковбасних та м’ясопродуктів.
Нічого дивного – кажуть вони. Куликівське фермерське господарство має свою сировинну базу, використовує лише свіже м’ясо та відслідковує безпечність своєї продукції починаючи від кормів для худоби.

Тому уже вкотре СФГ "Колос" стало лауреатом "100 кращих товарів України".

Інше селянське товариство з обмеженою відповідальністю – "Дружба-Нова" вибороло звання переможця. Біля експозиції виробників з Чернігівщини зупинилася делегація високопосадовців. Міністр економіки Василь Цушко докладно розпитав про врожаї, технології вирощування та якість продукції "Дружба –Нова".
- Дуже приємно чути від виробників, що вони поступово відновлюються після кризи. Хтось нарощує виробництво поступово, а хтось уже вийшов на докризовий рівень, - зазначив Василь Цушко.

Чернігівці радять міністрам

Ще одного виробника з нашого обласного центру, приватне підприємство "НВФ "РЕГМІК" Василь Цушко запросив до співпраці.
Чернігівське підприємство займається виробництвом різноманітних датчиків та контролерів.

Директор "РЕГМІКа" Ігор Школа розповів про зустріч із міністром економіки:

- Василь Цушко запросив до співпраці 10 переможців конкурсу "100 кращих товарів України". Кожен розповів про своє підприємство та надав пропозиції щодо розвитку галузі, у якій працює. У нашій галузі електронних приладів я запропонував розглянути можливість створення Програми державної підтримки. Виробництво електроніки в Україні за останні 20 років дійшло практично до нуля, виживають тільки поодинокі ентузіасти. Багато розмов про енергозбереження, але що для цього робиться реально? Тому і висловив своє бачення шляхів та методів розвитку.

«Давайте робити разом!»

Зібрала чимало відвідувачів і експозиція чернігівських виробників плотів для подорожей турагент "ПСВ".
А вироби ФОП "Кияшко" – автомобільний причеп – уже традиційно не повернувся до Чернігова. Його купили одразу під час виставки.
"Давайте робити разом! Чим більше таких заходів буде відбуватися в Україні – тим краще працюватимуть наші підприємства, тим більш конкурентоспроможними вони ставатимуть", - закликав міністр Кабінету міністрів Анатолій Толстоухов.

Як повідомлялося, у конкурсі "100 кращих товарів України" на регіональному рівні взяли участь 27 видів продукції та послуг.
Переможцями та виробниками одних із кращих товарів України конкурсна комісія визнала ВАТ "Ічнянський завод сухого молока та масла", ВАТ "Ніжинський хліб", сільське ТОВ "Дружба-Нова", приватне підприємство "НВФ "РЕГМІК", творчо-виробниче КП "Спілка Майстрів".
Почесне звання лауреатів конкурсу одержали селянське фермерське господарство "Колос" та фізична особа-підприємець Оксана Кияшко.
Фіналістами конкурсу стали турагент "ПСВ" (виробник плотів для подорожей) та ТОВ "Формат-М" (займається проектуванням та виробництвом меблів).

На фото: Експозиція підприємства "РЕГМІК"

На фото: Експозиція Чернігівської Спілки майстрів та нагородження голови Спілки Володимира Мороза

Прес-служба ДП "Чернігівстандартметрологія"







Теги:ТОВ Дружба-Нова, 100 кращих товарів України, Спілка майстрів


Читайте також



Коментарі (0)
avatar