реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Чернігівщині допоможе відновитися французький регіон

Французький регіон Іль-де-Франс ухвалив рішення про виділення 1,1 мільйона євро на проєкти підтримки й розвиток співпраці з Київською та Чернігівською областями. І очільниця регіону Валері Пекресс має відвідати Україну, щоб встановити партнерські відносини безпосередньо з нашою областю. Про це повідомив Надзвичайний і Повноважний Посол Франції в Україні Етьєн де Понсен під час зустрічі з начальником Чернігівської обласної військової адміністрації В’ячеславом Чаусом та міським головою Чернігова Владиславом Атрошенком. Посол зауважив, що вибір Чернігівщини для партнерських стосунків французи зумовлюють багатою історією краю, економічним потенціалом та культурним центром – Черніговом.

Посол оглянув місця руйнувань у Чернігові і його передмісті - Новоселівці та цікавився нинішньою ситуацією на кордоні та масштабами руйнувань внаслідок активних бойових дій, а очільники області та міста подякували Франції за допомогу у протистоянні України з російським агресором.

«Сьогодні Франція відіграє одну з ключових ролей у наданні Україні гуманітарної допомоги, військової техніки, підтримує запровадження санкцій проти Росії. Приємно також відзначити, що ініціатива Президента Володимира Зеленського щодо патронату наших іноземних партнерів над українськими містами та областями для їхньої відбудови знайшла відгук серед французьких регіонів», — підкреслив начальник ОВА В’ячеслав Чаус.

На початку зустрічі з міським головою Владиславом Атрошенком присутні переглянули відеоролик, який демонструє руйнування нашого міста російськими військовими під час повномасштабного вторгнення. Рашисти протягом місяця обстрілювали та бомбардували Чернігів, знищуючи його інфраструктуру та економіку.

«Важливо, що саме зараз, не чекаючи закінчення війни, ми повинні показати людям тренд відновлення міста – сказав міський голова. - Юридично війна може тривати дуже довго. Якщо ми будемо чекати весь цей час, то частина людей виїде з міста у пошуку якісної освіти для своїх дітей, інша частина — з питань безпеки, бізнес — через питання більш стабільної і також безпечної роботи. І таким чином, коли ми переможемо, а Україна обов’язково переможе, ми вже втратимо перспективи розвитку Чернігова. Саме через це потрібно працювати над відновленням міста, навіть попри ризики незакінченої війни, і вже зараз».

Надзвичайний і Повноважний посол Франції в Україні наголосив: «Регіон Іль-де-Франс, який є найбільшим, з точки зору економічного потенціалу у межах Франції, висловив побажання розвивати пріоритетні партнерські стосунки з Чернігівською областю та Черніговом. Мета мого візиту, зокрема, підготовка майбутньої зустрічі президента цього регіону, щоб домовитися про конкретні кроки з реалізації та встановлення такого партнерства. Ми плануємо консолідувати потім наші зусилля від усіх донорських інстанцій Франції, мається на увазі як Посольства, так і інших фондів, зокрема, Французької академії, для того, щоб утворити загальний великий проєкт з відновлення Чернігова та області».

Довідково: регіон Іль де Франс є осердям французької держави, її найнаселенішою частиною (більше 12 мільйонів мешканців), охоплює столицю – Париж та передмістя, має найвищий відсоток людей з вищою освітою – 46%. В цьому регіоні базуються керівні органи найкрупніших французьких економічних компаній.

На фото пресслужби міської ради Владислав Атрошенко з послом Франції



Теги:В'ячеслав Чаус, Відновлення, Україна - Франція, Владислав Атрошенко


Читайте також



Коментарі (0)
avatar