реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Відновленням міста зацікавився паризький архітектор

Голова Асоціації архітекторів Парижа Мартін Дюплантіер на власні очі переконався у руйнуванні росіянами стародавнього Чернігова.

Перед зустріччю з головою Чернігівської обласної військової адміністрації В'ячеславом Чаусом він побачив розбиті стадіон імені Гагаріна, готель "Україна" та бібліотеку, де історично був музей українських старожитностей Василя Тарновського. А ще дорогою до Чернігова він побачив побиті окупантами села Ніжинського району.

Звісно, його, як фахівця, зачепила картина зруйнованої архітектури, тож і пообіцяв зробити уже у вересні свою експертну оцінку відповідних документів, які потрібні для міжнародної допомоги.

"Я працюватиму над залученням меценатських фондів та архітектурних бюро для відновлення міст і сіл Чернігівщини", - сказав Мартін Дюплантіер.

Столичний французький регіон Іль-де-Франс, до якого входить і місто Париж, взявся за допомогу у відновленні зруйнованих Київщини та Чернігівщини, про що раніше укладено відповідні домовленості.

На знімку: голова Асоціації архітекторів Парижа Мартін Дюплантіер (другий праворуч) на руїнах музею українських старожитностей Василя Тарновського.
"Голос України"
Фото з сайту Чернігівської ОВА



Теги:Україна - Франція, Іль-де-Франс, В'ячеслав Чаус, відновлення Чернігова


Читайте також



Коментарі (0)
avatar