реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОЛОГІЯ

Чернігівщина долучається до всеукраїнської акції «Відновлюємо ліси разом»

У Міжнародний день лісів, 21 березня, в Україні буде висаджено 5 мільйонів дерев, а за тиждень, 21 – 29 березня, — щонайменше 10 мільйонів. Нову всеукраїнську акцію «Відновлюємо ліси разом» започатковує Міністерство енергетики та захисту довкілля спільно з Державним агентством лісових ресурсів.

Мета ініціативи — відновлення українських лісів, підвищення іміджу лісової галузі та професії лісівника. Організатори сподіваються поширити таким чином знання про ліси та їх важливість у нашому життя, поліпшити екологічну ситуацію в країні, а також прищепити молоді шанобливе ставлення до природи.

Акція буде проведена одночасно в усіх областях України. Чернігівщина — не виняток.

Відповідні заходи відбудуться на території області за підтримки Чернігівської ОДА й обласного управління лісового та мисливського господарства.

Кожен охочий — від школяра до посадовця — зможе висадити в лісі одно-дворічні саджанці за допомогою спеціального обладнання, прослухавши короткий інструктаж від професійних лісівників. Інформація про локації та час буде повідомлена пізніше.

До слова, Міжнародний день лісів 21 березня проголошений Генеральною Асамблеєю ООН. Вперше відзначався у 2013 році. Цьогорічне гасло — «Ліси та біорізноманіття. Надто цінно, щоб втратити».

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації



Теги:Чернігівська ОДА, ліси, всеукраїнська акція


Читайте також



Коментарі (0)
avatar