реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

Чернігівець за півроку вкрав 20 велосипедів

Прокуратурою м.Чернігова доведено в суді вину викрадача 20 велосипедів. Крадія засуджено до трьох років одного місяця позбавлення волі.

Досудовим розслідуванням було встановлено, що 37-річний чернігівець з жовтня минулого року по квітень 2013-го «промишляв» викраденням велосипедів, залишених на балконах загального користування і технічних поверхах будинків. Якщо балкон було замкнено - збивав замок. Крав не тільки дорогі, а й дешевші велосипеди: навіть старенький радянський «Аіст» вартістю 200 гривень. У трьох випадках його здобиччю стали ще й два дитячі велосипеди і один дитячий самокат. Ще на одному з громадських балконів ним були поцуплені електроінструменти, які там зберігались.

Три велосипеди з викрадених знайшли і вилучили на центральному ринку міста, куди викрадач здав їх для продажу за всіма правилами: з зазначенням в угоді даних свого паспорту. Крім того, вину підозрюваного в ході досудового розслідування було підтверджено показами свідків, які бачили його під час скоєння крадіжки і впізнали, результатами слідчого експерименту та власним зізнанням цієї особи.

Даний громадянин раніше вже неодноразово засуджувався за крадіжки. Крім того, злочинну діяльність він розпочав, не дочекавшись навіть закінчення періоду умовно-дострокового звільнення після свого попереднього позбавлення волі.

Державний обвинувач просив призначити підсудному покарання, разом з невідбутим, у 4 роки і 3 місяці позбавлення волі. Врахувавши щире каяття підсудного і поганий стан його здоров’я, суд призначив позбавлення волі на 3 роки 1 місяць.

За чинним кримінальним законодавством, викрадення майна з такими обтяжуючими обставинами, як проникнення у сховище і скоєння злочину повторно, кваліфікується як тяжкий злочин (ч.3 ст.185 Кримінального кодексу України). Відповідальність за такі дії сувора - позбавлення волі на строк від трьох до шести років.

Прес-служба прокуратури м.Чернігова




Теги:прокуратура Чернігова, злодійство, велосипеди


Читайте також



Коментарі (0)
avatar