реклама партнерів:
Головна › Новини › Невідома Україна

Чернігів: вшанування пам’яті жертв комуністичного тоталітаризму

14 травня 2011 року делегація Чернігівської обласної організації Української народної парті взяла участь у вшануванні пам'яті жертв політичних репресій комуністичного тоталітаризму. За традицією, яку започаткували українські патріоти ще в 1989 році, жалобний захід проведено під Черніговом на 20-му кілометрі Гомельського шосе біля пам’ятного знаку жертвам політичних репресій. Це місце масових поховань у 1937-1938 роках розстріляних катами НКВС безневинних чернігівців.
Учасники заходу поклали квіти до пам’ятного знаку «Жертвам репресій періоду 30-40-х і початку 50-х років XX століття» і вшанували їх пам’ять хвилиною мовчання.
Заупокійну літію відправив секретар Чернігівської єпархії Української Православної Церкви Київського Патріархату, отець Роман Кіник.
Голова делегації обласної організації УНП Сергій Черняков в інтерв’ю журналістам наголосив, що вшанування пам’яті жертв політичних репресій є важливим уроком для громадян нашої Вітчизни, щоб відстояти народовладдя, свободу та демократію в нашій країні. Сьогодні ми всі відповідальні за те, щоб масові репресії і голодомори не повторились в Україні.

Прес-служба Чернігівської обласної організації УНП

Довідково:

День пам'яті жертв політичних репресій – щорічний національний пам'ятний день в Україні, що припадає на третю неділю травня. Дата відзначення у 2011 році – 15 травня.
21 травня 2007 року Президент України В. Ющенко підписав Указ «Про заходи у зв’язку з 70-ми роковинами Великого терору – масових політичних репресій 1937-1938 років»:
«З метою належного вшанування пам’яті жертв політичних репресій, привернення уваги суспільства до трагічних подій в історії України, викликаних насильницьким впровадженням комуністичної ідеології, відродження національної пам’яті, утвердження нетерпимості до будь-яких проявів насильства проти людства та у зв’язку з 70-ми роковинами Великого терору – масових політичних репресій 1937-1938 років, на підтримку ініціативи громадськості постановляю:
Установити в Україні День пам’яті жертв політичних репресій, який відзначати щороку у третю неділю травня».










Коментарі (0)
avatar